Detektor Zlatých Nugetov

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mr. magneto

#31 Příspěvek od mr. magneto »

myslíš, že je realne, aby sa v blízkej buducnosti objavila na sieti aj schéma takého detektoru zlata akým je minelab GPX 4500 :
:arrow: http://www.nox.szm.sk/gpx.htm
Prečo je vlastne taký drahý, výrobna cena predsa nemôže byť taká vysoká :?
mr. magneto

#32 Příspěvek od mr. magneto »

na nete som našiel ďalšiu knihu :
:arrow: http://shop.ben.cz/cz/121122-detektory- ... ledej.aspx

Smiem mať na teba ďalší dotaz :
Ktorá z týchto cievok je ešte použitelná pre BFO :
:arrow: vodič preplietaný v medenej rúrke ukončenwej medzerou ( aby nevznikol závit na krátko
:arrow: pavučinová cievka, tienená hliníkovym plechom
:arrow: lorenzová cievka, u ktorej ale použijem zvonkový vodič v bužirke, ktorý okrem toho, že je hneď po ruke, by vraj mal vďaka bužirke ešte viac znížiť kapacitu medzi závitmi.

Rád by som vyskúšal všetký tri :?
mr. magneto

#33 Příspěvek od mr. magneto »

Takže o detektoroch vyšlo v roku 1990 celé číslo o ktorom som nevedel, schémy sa zdajú dosť zastaralé a jednoduché.
Predpokladám správne, že od vtedy nevyšlo ďalšie novšie číslo amára pojednávajúce taktiež len o detektoroch :?:
:arrow: http://www.detektory.wz.cz/download/AR04_1990.pdf
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od ZdenekHQ »

mr. magneto píše:myslíš, že je realne, aby sa v blízkej buducnosti objavila na sieti aj schéma takého detektoru zlata akým je minelab GPX 4500 :
:arrow: http://www.nox.szm.sk/gpx.htm
Prečo je vlastne taký drahý, výrobna cena predsa nemôže byť taká vysoká :?

Ale vývoj ano. Na netu jsou hromady schemat od velmi výkonných detektorů, ale pokud nemáš zkušenosti, je to jak po domácku začít stavět jadernej reaktor. Na druhou stranu některý ty digitály mají dost much, někdy analog udělá mnohem víc užitku.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od ZdenekHQ »

Mimochodem, někdy vyfotím tu hromadu zničených desek při vývoji a pokusech, než jsem nabral rozumnej směr. Ale mám z toho daleko víc potěšení, než kdybych si koupil hotovej stroj.

A nejhorší je, že nejzajímavější nález jsem našel s Magnumem z amára na tyčce od smetáku už snad před 10 lety. A neptej se mě, co to bylo, některý věci se prostě veřejně neříkají 8-)
]
mr. magneto

#36 Příspěvek od mr. magneto »

OK zostane to medzi nami dievčatami :)

Taktiež mám väčšie potešenie, ak si niečo zostrojím sám, teda pokiaľ to funguje a nestálo ma to väčšinu uspor :)
Niet nad to získať základy vlastným bastlením, ak sa dokážem od týchto základov aj odraziť ďalej a nemám rozrobených tisíc a jednu vec naraz.

Mimochodom, už som prišiel na to, prečo oscilátor z prvej strany reagoval zvýšením frekvencie po priblížení cievky ku rebrám radiatora a dverí zárubni, zatial čo na skrutlkovač reagoval prirodzene poklesom frekvencie.
Údajne sú za tým vírivé prúdy vznikajúce rozmernejších predmetoch, takže oscilátor reagoval na železné predmety rovnako ako na neželezné. Iba skrutkovač bol dosť malý na to, aby frekvencia išla smerom dolu, uff.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od ZdenekHQ »

Velký předměty dokážou zblbnout i daleko lepší mašiny, než je BFO a přitom málokterej stroj, od kterýho je na netu dostupný schema, právě zvládá odlišit (nebo alespoň upozornit na) tyhle podezřelý nálezy. Ať žijí hrnce,poklice a podkovy !
]
mr. magneto

#38 Příspěvek od mr. magneto »

mr. magneto

#39 Příspěvek od mr. magneto »

Nakoľko je vlastne citlivý detektor jabel, navyše doplnený o modul diskriminácie
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od ZdenekHQ »

Tahle moje mašinka je tak citlivá, že se s ní nedá nic najít :D

To je samozřejmě myšleno v legraci, ale bere to s cívkou 30x30cm minci 25hal průměr 25mm na 30cm a větší předměty na 1-1.5 metru (s tím, že v zemi dosah mírně roste, na rozdíl od IB). Ovšem problém je právě s rozlišením kovů, zákazník si žádá Iron Reject , takže ještě testuju...
Naposledy upravil(a) ZdenekHQ dne 18 kvě 2008, 19:27, celkem upraveno 1 x.
]
mr. magneto

#41 Příspěvek od mr. magneto »

:arrow: http://www.hq-elektronic.eu/menu_sabre.html
hmmmm, fakt pekný detektor
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od ZdenekHQ »

Jabel je citlivej dost, to rozlišení je orientační a je potřeba se přiblížit s cívkou k nálezu. Určitě je lepší než BFO, jen nesmíš hledat kolem smetiště a v místech, kde se všude válí střepiny z války...
]
mr. magneto

#43 Příspěvek od mr. magneto »

Tak to je potom výborný pomer cena výkon pre hotový detektor aj s cievkou. Predpokladám, že o mudul diskriminácie je tiež záujem.

PMD na mňa urobil dojem, začnem šetriť bubáčiky.
Aký je pre teba najväčší rozdiel pre medzi PMD a SABRE
mr. magneto

#44 Příspěvek od mr. magneto »

:?: Pre jabel bude stačiť aj 1.4 však. Predpokladám, že 1.5 nemá lepšie vlastnosti, iba je univerzálnejší.

:?: ako je to s funkciou Iron Reject. Bude po dokončení súčasťou ďalšieho ponúkaného modulu.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od ZdenekHQ »

Vývoj HDM skončil, tam už se víc nabastlit nedá. Pro Jabel stačí 1.4. Původně to vzniklo jako pomoc těm, co by se jinak ukopali k smrti a i tak je to pořád hračka pro děti.

Iron Reject se pokusím doplnit do současnýho PMD-2008 a pokud to bude fungovat, vždycky to bohužel sníží dosah. Já jsem u PI pro metodu hledání s plnou citlivostí a následnýho vyhodnocení, ale kdo chce kam... Tohle není detektor na mince.

V tom je krása IB detektorů, ty rozlišují na jiným principu a hned. PI pouze měří vodivost a horší vodivost ještě neznamená, že to je rezavej hřebík - když vezmeš nějaký pančovaný zlato, může se chovat skoro stejně jak ten hřebík...
]
Odpovědět

Zpět na „Poradna“