Sháním nějaké zapojení k utlumování hlasitosti
Moderátor: Moderátoři
Sháním nějaké zapojení k utlumování hlasitosti
A kutilmile - nelituju tě
Ale to by ti asi nepomohlo, muselo se to spouštět tlačítkovým přepínačem
helios píše:Niečo podobné som kedysi staval s tranzistormi, volalo sa to "automatický směšovač pro diskotéky" návod bol publikovaný v Amáre v 70-tych rokoch. Malo to tri vstupy (mono), tri prepínače "aut-man, kanál 1-2, mikrofón. Fungovalo to tak, že v režime aut po prepnutí 1-2 sa postupne utlmoval jeden kanál a zosilňoval druhý, po zapnutí mic sa hudba postupne stlmila a po odmoderovaní a vypnutí mic sa úroveň hudby vrátila postupne na pôvodnú úroveň.
Tak to asi bude ono, tehdy jsem použil to, co píšeš a dal to do toho mixážního pultu. Jestli se nepletu, bylo to v té plastové krabičce B6 a mohlo to být v 70tých až 80tých letech
helios píše:Niečo podobné som kedysi staval s tranzistormi, volalo sa to "automatický směšovač pro diskotéky" návod bol publikovaný v Amáre v 70-tych rokoch. Malo to tri vstupy (mono), tri prepínače "aut-man, kanál 1-2, mikrofón. Fungovalo to tak, že v režime aut po prepnutí 1-2 sa postupne utlmoval jeden kanál a zosilňoval druhý, po zapnutí mic sa hudba postupne stlmila a po odmoderovaní a vypnutí mic sa úroveň hudby vrátila postupne na pôvodnú úroveň.
Víte že jo ? to jsem kdysi postavil podle AR někdy AD 1977-78, prolínač (aktívní mix) dvou line vstupů + jeden mic, mono, 3 x KC149, 1 x KF 503 či tak nějak.
DC 9V. A fungovalo to. Je až s podivem že si na to někdo dnes vzpomene...
- Přílohy
-
směšovač.pdf- (96.31 KiB) Staženo 130 x
-
směšovač2.pdf- (168.63 KiB) Staženo 106 x
masar píše:Je to Amatérské rádio řady A č.9/1977 str. 346.
Noooo jasněéééééé, to je vono, podle toho jsem to dělal
Udělal jsem to stereo a jen mikrofon byl mono. Koncový zesilovač byl TW 60S. Pak jsem to prodal klukům co si zakládali skupinu Pertinax, ani nevím jak skončila