Ja viem že sa na mne určite smejete, schému som ani žiadnu nekreslil, pretože vlastne ani nie je čo kresliť - IO má 8pinov, ja som pripojil vlastne iba Ucc a Gnd a na výstup LO diódku s odporom, to je všetko..ako má fungovať tomu rozumiem, na výstup HO som nepripojil nič, na výstup LO iba diódku s odporom, išlo mi čisto iba o to, či bude signál LO vo fáze alebo protifáze s napätím na Ct..lebo finta je v tom, že pôvodne je tento IO robený ako samooscilujúci budič polomostu, no v tom meniči čo som opravil, boli ovládané vstupným signálom..takže určite je možné ho použiť ako samo-neoscilujúci..vstup Rt je vlastne výstup vnútorného klopného obvodu, ktorým sa nabíja a vybíja Ct..takže vstup Ct je pripojený na vnútorný komparátor..len ako som spomenul, ani vo sne ma nenapadlo, že pokiaľ pripojím na obvod 11.8V, tak budú nejaké problémy..on má vnútornú zenerku, na 15.6V, úplné minimum otvorenia je 14.8V, takže nechápem prečo začal kúriť..ja som najskôr myslel že do série s diódkou som dal moc malý odpor, že statický prúd ktorý tiekol spôsobil to ohrievanie..no dal som 10x väčší odpor a nič..potom som zapojil ten druhý IO, čisto iba Ucc a Gnd, a kúril aj ten..takže mi je jasné že tam musí byť nejaký problém s tou zenerkou či čo, že by už otvárala skôr, ak nie tak ozaj netuším kde môže byť chyba..v tých datasheetoch aj tak väčšinou stoja tie informácie za prd..kebyže neokukám tie meniče čo som opravil, tak sa do tohoto ani vôbec nepúšťam, nikam by som sa asi nedostal..najhoršie že sa takéto súčiastky ťažšie zháňajú..tu máme len jednu predajňu, tam o nich ani nechyrujú..nepoznáte niekto náhodou nejakú dobrú firmu kde by sa dali súčiastky objednať aj cez internet? Našťastie som natrafil po troche inšpirácie od dolaca na IR2184, ten vyzerá byť úplne ideálny..žiadna zenerka vovnútri, žiadne samooscilácie, má iba jeden vstup narozdiel od IR2110, takže nebude treba zvlášť otvárať vrch aj spodok..dokonca aj výstup HO je vo fáze so vstupom, takže sa vrchný budiaci kondík bude stále dobíjať a nemalo by ani pri preťažovaní klesať napätie na ňom..viem že som dosť otravný, ale ked vidím všelijaké iné témy so všelijakými inými somarinkami, tak hádam až také strašné to nebude

ved aj tak to čítajú iba ľudia ktorých to zaujíma tak hádam sa nebudú na moje romány hnevať

aj tak zatiaľ otváram ten H-most na výstupe rovnako ako v tej schéme meniča čo som dal na upload, pomocou dvoch diód a tranzistorov s plávajúcim stredom, vlastne niečo podobné ako fungujú tieto IO, lenže s nimi by to malo byť určite lepšie, pretože ten kondík môže mať vyššiu kapacitu a nevybíja sa pri zatváraní horného mosfetu..ked sa mi podarí zohnať tie IR2184 a budú šlapať, tak to budem mať vlastne hotové, vyše 1kW to dá v pohode, potom už budem skúšať s tým sínusovým priebehom voľačo vyšpekulovať..IO čo generuje sínus už mám tak som zvedavý..ale aj tak ma napadlo, že ak tam budú napäťové skoky, síce úmerné sínusovke, ale predsa, nemôže to stále robiť problémy s indukčnou záťažou? a čo tie súkromné lekcie? nikto si nechce privyrobiť?