sharp HT-CN400DV

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
wendys
Kontaktovat uživatele:

sharp HT-CN400DV

#1 Příspěvek od wendys »

Ahoj, nemáte někdo schéma na tohle domácí kino, nebo potřebuju typ integráče ve zdroji. Díky
Přílohy
sharp.jpg
(127.28 KiB) Staženo 245 x
Když můžu, tak pomůžu!
Killroy
Moderátor

#2 Příspěvek od Killroy »

NCP1050 - to už asi víš. Otázkou je s jakým suffixem a snad se najde nějaká dobrá duše která jí zodpoví když nemáš dokumentaci. Ty verze jsou tři a já tipuji že tahle je pro prac.frek.100kHz. Jak už jsem napsal, zaměnitelné to NENÍ. Něco by se asi mělo dát vyčíst na tom ustřeleném deklu.

Killroy
wendys
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od wendys »

Jo, už to od tebe vím, díky. Z toho deklu by se to vyčetlo, jenže majitel to bohužel rozdělal a ztratil :cry:To bych to samozřejmě pak nepotřeboval.
Když můžu, tak pomůžu!
Killroy
Moderátor

#4 Příspěvek od Killroy »

Ten obvod stojí v AME bezmála 400Kč (neskutečná zlodějina) a mají stejně jen jednu verzi. Domluv se tam, snad by někdo potvrdil zda je to správná.

Killroy
wendys
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od wendys »

Teď jsem to zrovna zjistil co to stojí! Tak na to kašlu, to je prodělek.
Když můžu, tak pomůžu!
excellence

#6 Příspěvek od excellence »

asi úplně stejný zdroj dle fota je i DVD kinu THOMSON DPL909VD - mám stejnou závadu asi po přepětí :twisted: , ale v GES je NCP1050B je k mání za 85,-Kč, takže za opravu to jistě stojí - zatím mi to čerstvě leží na stole, tak se na to příští týden mrknu
jinak jsem také na jiných fórech vyčetl, že tento obvod lze nahradit 5V síťovým trafem s využitím stávajících součástek a vše spolehlivě funguje
Přílohy
zdroj.jpg
(154.37 KiB) Staženo 297 x
fero7

#7 Příspěvek od fero7 »

Killroy píše:Ten obvod stojí v AME bezmála 400Kč (neskutečná zlodějina) a mají stejně jen jednu verzi. Domluv se tam, snad by někdo potvrdil zda je to správná.
Killroy

Ako pozeram tak je tam cena 85kc. vc.DPH
http://www.ame.cz/?param=fullresult&text=NCP1050
Drahy moze byt originalny diel od Thomsonu.
To je potrebne rozlisovat. Ale diely Thomsom su uz take.
excellence

#8 Příspěvek od excellence »

Závada odstraněna - byl rozstřelený ic905 NCP1050B a 1ohmový rezistor RF901. IO jsem koupil přes ostravský GES za 85,-Kč. Předtím jsem se stavil do TS Nova na Nádražní ul. v Ostravě a tam jej nabízejí za pouhých 460,-Kč.
Killroy
Moderátor

#9 Příspěvek od Killroy »

fero7 píše:
Killroy píše:Ten obvod stojí v AME bezmála 400Kč (neskutečná zlodějina) a mají stejně jen jednu verzi. Domluv se tam, snad by někdo potvrdil zda je to správná.
Killroy

Ako pozeram tak je tam cena 85kc. vc.DPH
http://www.ame.cz/?param=fullresult&text=NCP1050
Drahy moze byt originalny diel od Thomsonu.
To je potrebne rozlisovat. Ale diely Thomsom su uz take.

Ta moje informace o téhle nestydaté ceně je rok stará a tehdy ten obvod skutečně tolik stál. Zeptej se svých kamošu z Aswa, rádi tě to potvrdí. Navíc to není žádný origo Thomson díl, ale zcela běžný kontrolér od ONSu za pár korun - to bys měl vědět. A za 400Kč by i jako značkový náhradní díl musel mít nejméně zlaté nohy a k tomu mašli s věnováním pro zákazníka - krále hlupáků..

Killroy
fero7

#10 Příspěvek od fero7 »

Ale potis!
Je pravdou, ze ta cena sa pohybovala este koncom minuleho roku.
Ale aka je cena originalneho dielu vobec nezalezi od toho ci ma zlate nohy, ale ako to urci vyrobca zariadenia ktory to uvolni na predaj.
Ak su to pre teba vzdialene informacie, tak radsej nepis.
Killroy
Moderátor

#11 Příspěvek od Killroy »

fero7 mimo jiné píše:Ak su to pre teba vzdialene informacie, tak radsej nepis.

Fero já vím velice dobře o čem píšu a věř že informací z této branže mám k dispozici tolik že se ti o tom ani nezdá. Už jsem tě o tom jednou přesvědčil a dodnes mi dlužíš uspokojivou odpověď, viz: www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Foru ... sc&start=0
Neotvírej znovu tuto debatu, stavíš hrad s písku a nemáš na to dost sil. Prostě a jednoduše je to předražené - a to díky takovým jako je Aswo a jeho pohůnkům..

Killroy
fero7

#12 Příspěvek od fero7 »

Killroy píše: Prostě a jednoduše je to předražené - a to díky takovým jako je Aswo a jeho pohůnkům.. Killroy

Urazat vies, to je vidiet.
Verim ze si za svojim stojis a zistis priamo v servise Thomson za aku ceni bezne dodaju tento originalny diel a napises to tu.
Urcite to pre Teba nebude ziadny problem.
Potom Ti uverim. Inac to budu iba "zvasty" vycucane z prsta.
Killroy
Moderátor

#13 Příspěvek od Killroy »

fero7 píše:Verim ze si za svojim stojis a zistis priamo v servise Thomson za aku ceni bezne dodaju tento originalny diel a napises to tu.

Bez urážek a to víš že stojím - ale tohle skutečně neudělám. Taková svině zase nejsem. Mě jenom vadí, že hájiš něco co není zcela košer a vůdči tomu zákošovi co tu cenu musí v případě nouze spolknout dost lumpárna. Potom se divíte, že lidi opravují doma v garáži namísto toho aby šli do servisu. Eto vsjo..

Killroy
fero7

#14 Příspěvek od fero7 »

Je to neobhajujem.
Ani nehodnotim ci to je alebo nieje spravne.
Ja tvrdim, ze je fakt.
Zaujimave, cenu od Thomsonu neuvedies, ale nadavat na ASWO a spol tak to ano.
Ak mas taku moc a niekto iny to predava predrazene, tak predavaj Ty tento diel od Thomsonu za 3 eura.
Killroy
Moderátor

#15 Příspěvek od Killroy »

fero7 píše:Je to neobhajujem. Ani nehodnotim ci to je alebo nieje spravne.
Máš pravdu, ty to pouze podporuješ..
fero7 píše:Zaujimave, cenu od Thomsonu neuvedies, ale nadavat na ASWO a spol tak to ano.
A proč ji sem nenapíšeš třeba ty? Že by si tady spočítali jaký jsi lidumil..
fero7 píše:Ak mas taku moc a niekto iny to predava predrazene, tak predavaj Ty tento diel od Thomsonu za 3 eura.
To není o moci, to je o mnohaletých zkušenostech v této branži a o tom vědět kolik vám dává Aswo obchodního prostoru. Takže mi tady nehraj na city. A že by mne zajímal zrovna Thomson při tom kam to dopracoval, tak to tedy určitě ne..

Killroy
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “