Eagle

Software potřebné k práci s elektronikou

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Ragnol
Kontaktovat uživatele:

Eagle

#1 Příspěvek od Ragnol »

Mám takovej problém s kterým si nějak nedokážu pomoct sám ,tak se obracím na vás zkušenější. Potřebuju ve schématu spojit některé části schématu bez použití BUS či wire spojení. Udělat to prostě třeba tak nějak jako je napájecí napětí pomocí těch značek, že se to pak na boardu i tak spojí. Mno nevím jestli jsem se vyjádřil dost srozumitelně :) Moc děkuji za rady.
bu2520

#2 Příspěvek od bu2520 »

dělám to tak že drát ukončím "junction" a v položce name ho nějak nazvu např " 2" a na jiném místě schematu zase bod která nazvu "2" , ještě si ho pro přehlednost pojmenuju textem a je
Ragnol
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Ragnol »

bu2520 píše:dělám to tak že drát ukončím "junction" a v položce name ho nějak nazvu např " 2" a na jiném místě schematu zase bod která nazvu "2" , ještě si ho pro přehlednost pojmenuju textem a je

supr , funguje díky moc :)
Martinsix

#4 Příspěvek od Martinsix »

Nechci zaklad znova, tak pouziji tento topic.

Lze nejak v Eaglu prenest schema z jednoho souboru do druheho? Mam totiz 2 ruzne projekty (2 slozky) a v kazde schema. Chtel bych schemata nejak spojit (DPS k tomu delat nebudu, spojuju jen pro prehlednost). Jde to? Nikde jsem nic nenasel. Diky.
Andrea

#5 Příspěvek od Andrea »

Otevři jedno schéma, označ co chceš přenést (příkaz group), vyjmi to (příkaz cut a pravé tlačítko), zavři schéma, otevři druhé schéma a vlož to tam (příkaz paste).
Andrea

#6 Příspěvek od Andrea »

Ragnol píše:
bu2520 píše:dělám to tak že drát ukončím "junction" a v položce name ho nějak nazvu např " 2" a na jiném místě schematu zase bod která nazvu "2" , ještě si ho pro přehlednost pojmenuju textem a je

supr , funguje díky moc :)

Pro lepší přehlednost je dobré používat značky PORT (knihovna frames) a vepsat do nich název signálu.
Přílohy
eagle.gif
Použití PORT značky
(7.57 KiB) Staženo 179 x
Martinsix

#7 Příspěvek od Martinsix »

Andrea píše:Otevři jedno schéma, označ co chceš přenést (příkaz group), vyjmi to (příkaz cut a pravé tlačítko), zavři schéma, otevři druhé schéma a vlož to tam (příkaz paste).

Diky moc, ted se boucham do hlavy ze me to nenapadlo :) . Jeste jednou diky.
p4ul

#8 Příspěvek od p4ul »

V Eaglu 5.0 v knihovně frames značka PORT není, aspoň jsem ji tam nenašel . V knihovně supply2 je značka "V-->", která vypadá stejně. Stačí změnit jméno a hodnotu. Jen nevím jestli je to košér řešení.

Jaké používáte značky na ukončení cesty (třeba pro připojení drátu do DPS) a nebo jen kontakt ve schématu - takové to kolečko)?

Našel jsem nějaké značky v:
special-pad, special-drill, wirepad
ale co použít nevím. Kulaté kolečko jako kontakt do schématu jsem našel jen značku "VCC" v knihovně supply2, u které musím měnit jméno a hodnotu.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od stepa »

Bacha na ty znaceni napetovych svorek a jejich nadmerne pouzivani pro vsechno mozne, aby se ti to nepospojovalo dohromady, musis si na to davat pozor, pripadne po nakresleni prosvitit pomoci WATCH. A mozna ti to bude hazet errory v ERC.

Ja na kontakty/pripojeni vodicu do DPS pouzivam WIREPAD(schema krizek, footprint sestiuhelnik s dirou).
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
p4ul

#10 Příspěvek od p4ul »

Dík, za rychlou odpověď :wink:

Já jsem zvyklý na kontakty značené jako prázdné kolečka. Křížek se mi moc nezamlouvá, ale logicky už podle toho názvu by se to mělo používat na kontakty. Holt budu si muset zvyknout.

ostatní: taky používáte křížek? :)
stepa
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od stepa »

p4ul píše:Já jsem zvyklý na kontakty značené jako prázdné kolečka. Křížek se mi moc nezamlouvá, ale logicky už podle toho názvu by se to mělo používat na kontakty. Holt budu si muset zvyknout.

Kdyz jsme u toho, zvykat si nemusis...udelej si vlastni knihovni prvek, ktery ti bude vyhovovat a budes s nim spokojeny. Je to otazka sotva 5minut.
Návštěvník

#12 Příspěvek od Návštěvník »

p4ul píše:V Eaglu 5.0 v knihovně frames značka PORT není, aspoň jsem ji tam nenašel.

Tak si tam nakopíruj knihovnu frames z Eagle 4.1x nebo si z ní vykopíruj jen ty porty.
p4ul

#13 Příspěvek od p4ul »

Začal jsem používat ten křížek. Pak jsem ale potřeboval nakreslit displej a tak jsem se pokusil vytvořit vlastní součástku a jak psal Stepa, je to opravdu jednoduché a rychlé :wink:
jandu

#14 Příspěvek od jandu »

Nebudem otvárať nové vlákno: potrebujem do Eale súčiastku TDA7088T aj s puzdrom. Viem, že si môžem vytvoriť vlasnú knižnicu, resp. súčiastku, ale nejak to nezvládam. Nemá ju niekto, alebo nevie, kde ju nájdem.

Za pomoc vopred ďakujem.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od stepa »

Knihovnu nemam, ale tohle ti treba pomuze(priloha)...a neboj se vytvorit si vlastni prvek...je to strasne moc jednoduchy, pouze poprve to chvilku trva, protoze to neumis. Ja jsem se toho tomu ze zacatku snazil take vyhnout.

Pokud budes mit nejake nejasnosti, email na me uz mas :wink:
Přílohy
eagle35lbr.pdf
(146.31 KiB) Staženo 265 x
Odpovědět

Zpět na „Software“