Začátky s PIC, jaký programátor zvolit? Prosím o radu
Moderátor: Moderátoři
- Leon_Rubal
- Kontaktovat uživatele:
Jsem z místa kde se těžko shaní součástky a objednání je na dlouho, v seznamu součástek je 5x dioda shotka Bat 48, tu jsem nesehnal nevím presně na jakým principu ty programátory pracují, mám jenom diody obyčejný usměňovací IN4007 (hehe) náhodou by to s něma nefungovalo? Prosím poraĎte kdo ví. From: Lejn.
Také dělám první nesmělé krůčky při programování.
Koketoval jsem se zmíněným velice jednoduchým programátorem z elektronika.ezin.cz . Odradila mne poruchovost při programování malých PICů, jako jsou PIC10F... (zprostředkovaná informace), ale hlavně nemožnost ladění.
Vzhledem k velice nízké ceně programátoru PICKIT-2DE z "TéeMÉčka" a jeho schopnostem byla volba jasná (a to za poslední měsíc zlevnil o cca 300,- Kč).
Považte - připojení a napájení programátoru z USB, debug přímo v aplikaci, podpora MPLABu, přibalená vývojová deska s procesorem PIC16F887.
Když si spočítám, že bych se musel drkotat městem pro součásky "asi poloviční cena hotového" a pak vyrábět a rozcházet programátor...
Zkrátka, po tuto dobu na tom strávenou jsem strávil v práci a za vydělané penízky si to nechal přivézt až pod nos