Začátky s PIC, jaký programátor zvolit? Prosím o radu

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Leon_Rubal
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Leon_Rubal »

Please Stavím programátor: http://elektronika.ezin.cz/view.php?cis ... 2006110010

Jsem z místa kde se těžko shaní součástky a objednání je na dlouho, v seznamu součástek je 5x dioda shotka Bat 48, tu jsem nesehnal nevím presně na jakým principu ty programátory pracují, mám jenom diody obyčejný usměňovací IN4007 (hehe) náhodou by to s něma nefungovalo? Prosím poraĎte kdo ví. From: Lejn.
Atlan

#17 Příspěvek od Atlan »

pouzi bat 41 alebo 1n4148. inak to zapojenie sa mi nepaci.... na com porte moze byt aj +12v a to tam nieje nikde osetrene...:(
mihal

#18 Příspěvek od mihal »

Tie diody prave klampuju vyssie napatia ako 5V a nizsie ako 0 do USB zdroja. Problem by mohol nastat na masine, kde je USB po pripojeni dalsieho zariadenia odpajane celkovo - aj s napatim, to by mohlo napaticko vystupat bez klampu az na uroven RS232. Ak tam (na napajanie USB) das zenera 5V tak by malo byt vsetko ok. Tie diody mozes pouzit, -0,7V myslim picik prezije :wink:
Kixx

#19 Příspěvek od Kixx »

Zdravím všechny.
Také dělám první nesmělé krůčky při programování.
Koketoval jsem se zmíněným velice jednoduchým programátorem z elektronika.ezin.cz . Odradila mne poruchovost při programování malých PICů, jako jsou PIC10F... (zprostředkovaná informace), ale hlavně nemožnost ladění.
Vzhledem k velice nízké ceně programátoru PICKIT-2DE z "TéeMÉčka" a jeho schopnostem byla volba jasná (a to za poslední měsíc zlevnil o cca 300,- Kč).
Považte - připojení a napájení programátoru z USB, debug přímo v aplikaci, podpora MPLABu, přibalená vývojová deska s procesorem PIC16F887.
Když si spočítám, že bych se musel drkotat městem pro součásky "asi poloviční cena hotového" a pak vyrábět a rozcházet programátor...
Zkrátka, po tuto dobu na tom strávenou jsem strávil v práci a za vydělané penízky si to nechal přivézt až pod nos :D ... i s PICama, které nejdou sehnat v GME.
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“