Jak zapojit pristroj dovezeny z USA (120v)?
Moderátor: Moderátoři
Jak zapojit pristroj dovezeny z USA (120v)?
náhradní řešení
Snižující trafo je sice řešení, ale jaksi napůl. Máš pravdu, jisté nevýhody to má, zřejmě o nejméně jedné už víš.
Pak už jedině překopat zdroj (nejlíp přemotat trafo nebo obě, pokud je tam samostatný zdroj pro dálkové ovládání). U zesilovače jakožto spotřebiče s proměnným odběrem, navíc citlivého na rušení, jiné vhodné řešení neexistuje, protože spínaný zdroj v zesilovači bývá jen zřídka.
Jinak řečeno: jestli jsi ten zesík ještě nezkoušel u nás připojit na síť, ani to nezkoušej.
-
Návštěvník
Muj syn (10) rika, ze vynalezy delaji lidi, ktere nevedi ze je to nemozne a udelaji to. Jste se mnou?
rf77 píše:Dekuji, ale moc mi to nepomohlo. Do Ameriky jsem nejezdil (je to "darek"), a usetsim prave kdyz ten pristroj zprovoznim. Uz jsem to udelal, na foru hledam, kdo to dokazal take a rozdeli se mnou sve zkusenosti, jak to vyresil.
Muj syn (10) rika, ze vynalezy delaji lidi, ktere nevedi ze je to nemozne a udelaji to. Jste se mnou?
Tady opravdu nevidím jiné řešení než vyměnit trafo, dobré zkušenosti mám s firmou viz http://www.trafo.cz/ , kde by tě 800W přišlo asi na 1400.- (toroid)
tvůj syn má pravdu
Ten původní zdroj někdo musel vymyslet, odzkoušet a domakat. Takže vynález nevynález - správně navinutý transformátor ublíží tomu zesilovači nejméně.
1400,- ? Kdo da vic? Co tak pouzit triakovy step-down: www.st.com/stonline/books/pdf/docs/3566.pdf (93kb)?
-
Návštěvník
Otazku jisteni proti prurazu vyresenou zatim nemam, zkuste neco navrhnout.