Sluchátka - pecky náhle napiču

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Crifodo

Sluchátka - pecky náhle napiču

#1 Příspěvek od Crifodo »

U přehrávače Iriver se mi zničehonic propastně zhoršila reprodukce přes dodávaná sluchátka - špunty, ztráta basů a částečné zeslabení celkově. Napřed jsem se vyděsil, že odešla chinská elektronika, ale dělají to fakt sluchátka. Nejsem si vědom že by mi sluchátka spadla nebo s nimi někdo třískl. Možná příčina by snad mohlo být hnutí systému kmitačka vs. magnet, ale je mi divné že vada nastala u obou naráz, nenapadá mě jiné "kurvítko" které by se po čase projevilo. Nesetkal se někdo s podobným problémem?
Ta sluchátka nejsou nic moc (v recenzích a v uživatelských diskusích k X20 bývají celkem dehonestována), ale zas úplně na h vno nebyla... až do téhle závady. Teď je to fakt telefon. Špunty nejsou drahý článek elektroakustiky a navíc v mých uších žádné pořádně nedrží, ale stejně by mě to zajímalo...
Sendyx

#2 Příspěvek od Sendyx »

Ëhm, neupadla ti částečně nebo zcela GND k oběma zároveň ? Pak se dějou věcy :D
Crifodo

#3 Příspěvek od Crifodo »

Éhm, to mě nenapadlo :wink: jestli může upadnout gnd v plastové šňůrce neb v zalisovaném jacku... v případě made in Lidová republika china asi samozřejmě může :D
Otázka je, jak to přeměřit bez rozpárání lepených pecek. Od jacka má jeden systém 32 ohm, druhý asi 40, jestli to tak bylo původně nevím. Asi vivisekce, nic jiného nezbývá. Ale životnost teda ani půl roku...
Banda

#4 Příspěvek od Banda »

Teda od Tebe bych Crifodo takový název příspěvku nečekal, asi Tě to hodně vzalo :twisted: Pokud tedy nespadly na zem nebo Ti je někdo nepřipojil na zesilovač, tak Sendyx má nejspíš pravdu i když se divím, že jsi tam těch 32 Ohm naměřil. Ty zalisované jacky (CHINA) nikdy moc dlouho nevydrží. Ustřihnout a napájet nový, tam už není co ztratit.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Pol roka - nerozoberat a reklamovat.
Crifodo

#6 Příspěvek od Crifodo »

Stříhat konektor se mi v tomhle momentu zdá neopodstatněné, pecky se chovají stereo i při cloumání šňůrkou. Subjektivně posuzováno mají teď excellentní podání hihatky a klepání paličkou o obrubu bicích :twisted:
Jak to ti žlutí psi dělají je mi ale záhadou.
Reklamace je stylově nejčistější řešení, ale v mém případě by to obnášelo půl dne až den cestou do prodejny a zpět a duševně náročný hovor se sotva zletilým prodavačem, nebo náročnou poštovní výměnu... obojí se mi zdá u doplňku za stěží 200,- neadekvátní. Navíc by chtěli vrátit a řešit celý přístrojek, což se mi nehodí.
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

Tohle se mi stalo - na vině byl magnetický prach, který se nevím jak dostal na membránu a natolik omezil její pohyb (nepřidírala se cívka v mezeře, ale celá membrána byla zepředu "obalená") zvýšením její hmotnosti, že prostě basové pomalé výchylky nestíhala - malé rychlé u vyšších kmitočtů ano, i když se značným zeslabením, prostě špunty najednou hrály jako starý ruský tranzistorák s magnetickým sluchátkem. Šlo o no name příslušenství, takže i když se mi je povedlo opatrným použitím redukované hubice od vysavače vyčistit, stejně šly za pár měsíců do (_!_)... A jak se mi dostal magnetický prach do sluchátek? Pravděpodobně z toho, že jsem je měl v kapse montérek, které jsem nevím kdy předtím používal u brusky na kov - z vnitřních švů ten železný prach nedostalo ani několikanásobné vyprání, zato magnetické pole ho spolehlivě vytáhlo...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Sendyx

#8 Příspěvek od Sendyx »

Tak počkej, až se podělá něco dalšího... jde mj. o princip. Když svému tínskému dealerovi omlátíš o hlavu tento šmejd, příště bude uvažovat o prodeji něčeho míň poruchového.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od ZdenekHQ »

Crifodo píše:Reklamace je stylově nejčistější řešení, ale v mém případě by to obnášelo půl dne až den cestou do prodejny a zpět a duševně náročný hovor se sotva zletilým prodavačem, nebo náročnou poštovní výměnu...

Obávám se,že pokud porucha zařízení za 200Kč vyvolala potřebu takového jména vlákna, jaké bylo použito, znamenal by "duševně náročný rozhovor" minimálně uškrcení zmíněného prodavače.

Nicméně pocity sdílím, nedávno jsem skoro zbořil obchod při reklamaci syrové mražené sekané za 50Kč, ze které se vyklubala mražená paštika ze strojně oddělených sraček. Následná léčba v přilehlém hostinci byla výrazně dražší.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Crifodo

#10 Příspěvek od Crifodo »

pomalé výchylky ztěžklá membrána nestíhala ale rychlé výchylky ztěžklá membrána stíhala? to je docela nad moje chápání :roll:
Uvažoval bych ještě o možnosti zvlhnutí membrán a jejich vykřivení, takže nemají amplitudu v mezírce.
Sendyx, máš v principiální rovině pravdu, ale je to taková pravda typu " i při záplavách si každý večer pečlivě zametu na svém dvorku". Tu žlutou povodeň ve svém celku žádná taková ojedinělá reklamace nezastaví, na to je nás poněkud nevýhodný poměr bílí/žlutí a obávám se ani mentalita českých, obecně ne-žlutých zaprodanců není natolik reflexe schopná. Reklamací si budu řešit jen svůj osobní majetkový prospěch ale nebudu věřit, že tím donutím v té čínské záplavě dealery v jejich chování. Po pravdě, ten hošík v krámě je nula v prvním sledu a kdyby se mi podařilo ho přimět k tomu, aby moji nespokojenost s firemní politikou tlumočil výš, dostane se maximálně k nějakému odulému onáušnicovanému hovadu nebo vyžranému bývalému svazákovi, který takového agilního prodavače prostě vyrazí.
Navíc, pomalu přestává alternativa, odkud kvalitní produkci brát. A nebo za naprosto neúměrnou cenu - cena je v tomto případě trestem za touhu požadovat kvalitu a neobráží pouze tu kvalitu samu o sobě.
Crifodo

#11 Příspěvek od Crifodo »

Nezlob se, ale kupovat anonymní mraženou sekanou, to hraničí s rituální sebevraždou... :twisted:
Hodně si rozmyslím, jestli si dát teplou čerstvou sekanou a to v řeznictví, kam léta chodím a kde mě dobře znají, a to jen v době kdy si myslím že jsem 100% žaludečně OK :roll:
To se dalo v 20-25, sežrat kdejaký humus s nezdolným apetitem a ještě podávat celý den plný výkon...
Dikobraz

#12 Příspěvek od Dikobraz »

Možná jsem úplně - mimo mísu - ale podobné patálie mi připravily pecky zaj*bané ušním mazem. Nikdy bych nevěřil že se to může stát (jsem celkem čistotný moravák a uši si pravidelně čistím).
Naposledy upravil(a) Dikobraz dne 24 čer 2008, 13:15, celkem upraveno 1 x.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od ZdenekHQ »

Crifodo píše:Nezlob se, ale kupovat anonymní mraženou sekanou, to hraničí s rituální sebevraždou... :twisted:

Poslední OT : Problém byl v tom, že jednak z toho dělám rizoto, což z paštiky nejde, jednak jsem do té doby kupoval daleko anonymnější a uvnitř bylo výborný hrubě mletý maso. Bohužel došlo ke změně dodavatele, tvar zůstal zachován, fotografie na obalu svědčila o tom, že by taky všechno mělo být v pořádku, bohužel obsah se výrazně lišil. Zřejmě se v Kralupech nad Vltavou rozhodli, že už jsem měl dost mastnou hubu. Nevadí. SZPI už leští boty.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
EKKAR

#14 Příspěvek od EKKAR »

Kupovaná sekaná = BOŽSKÉ JÍDLO.

Neb jen Pán Bůh ví, co všecko do ní bylo semleto... 8O 8O 8O
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
helios

#15 Příspěvek od helios »

Ja si skôr myslím, že žlté kobylky ušetrili na magnetoch a namiesto nich tam vrazili železné namagnetované podložky. To, čo popisuješ, vyzerá práve na syndróm odchádzajúceho magnetu... :?
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“