regulace pwm - piskani?
Moderátor: Moderátoři
helios píše:Ak napájaš impulzný regulátor z pulzného zdroja pravdepodobne sa ti vzájomne ovplyvňujú. Daj do napájacej vetvy regulátora tlmivku a za tým proti zemi elyt aspoň 1G. pískanie by malo prestať. Pri spínaní regulátora pravdepodobne vznikajú dosť vysoké špičky, ktoré prelezú po napájaní až do zdroja.
a jak zhruba velkou tlumivku tam mam hodit?
helios píše:Áno, tak som to myslel, viac môže byť. Budeš asi musieť experimentovať. 90mA by nevydržalo, skôr toto: http://www.gme.sk/index.php?action=deta ... pict=&jaz=
No abych nekoupil tlumivku drazsi skoro jak celej regulator a nezjistil, ze to nepomohlo
-
Petr-II
Brzda píše:Tak sem tu opet, docela me zarazila jedna vec. Ze pokud reguluju ventilatory pomoci tohohle pwm regulatoru, tak nektere ventilatory piskaji (uvnitr, asi civky), cim to je?
Mas spatne zvoleny kmitocet PWM...o cca rad pridej, nebo laboruj, kdy to piskat nebude.
Môžete sa pokúsiť to dostať do nadakustického pásma, kde to nebudete počuť.
Šírkovou moduláciou budený jednosmerný motor bude viac či menej pískať vždy, lebo sú tam vinutia a feromagnetické materiály, (magnetostrikcia).
Zdroj môže pískať pri impulznej záťaži tiež. Namiesto tlmivky použite primeraný odpor a kondenzátor. Všetko záleží od výkonu motora.
Ten 56R odpor z pinu 3 nie je trochu malý? Tečie tam snáď 150 mA. (Beriem späť. Je tam 70 W motor!)
stepa píše:Brzda píše:Tak sem tu opet, docela me zarazila jedna vec. Ze pokud reguluju ventilatory pomoci tohohle pwm regulatoru, tak nektere ventilatory piskaji (uvnitr, asi civky), cim to je?
Mas spatne zvoleny kmitocet PWM...o cca rad pridej, nebo laboruj, kdy to piskat nebude.
A mam zmenit kondik na pinu 2, nebo 5? A vic, nebo min?