Skákání obrazu

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p32

#16 Příspěvek od p32 »

LadasW píše:
p32 píše:Moc to komplikuješ. Raději odstraň závadu(y) než důsledky :wink:
Závady nejsou.. Kamery se reklamovat nedají, skákání se projevuje u více zařízeních po zapojení.... jak bych na to měl podle tebe jít?

To máš těžký. Možná je závada na některé z kamer, ale to si nemyslím a stejně se nedají reklamovat, jak píšeš. Na druhé straně taky píšeš, že prostě závady nejsou, tak nechápu proč něco řešíš.
Pokud máš dojem, že problém bude v tom IP videoserveru, tak se zkontaktuj s prodejcem a poptej se, co máš dělat, aby ti dodali funkční zařízení. Já nechápu proč by se měly přidělávat galvanické oddělovače, pokud to v návodu k tomu IP videoserveru není přímo psáno. Normálně by to mělo fungovat a nám to šlo vždycky. Je pravda, že tyto levné krabičky nebereme po pár zkušenostech. :wink:
LadasW

#17 Příspěvek od LadasW »

p32 píše:
LadasW píše:
p32 píše:Moc to komplikuješ. Raději odstraň závadu(y) než důsledky :wink:
Závady nejsou.. Kamery se reklamovat nedají, skákání se projevuje u více zařízeních po zapojení.... jak bych na to měl podle tebe jít?

To máš těžký. Možná je závada na některé z kamer, ale to si nemyslím a stejně se nedají reklamovat, jak píšeš. Na druhé straně taky píšeš, že prostě závady nejsou, tak nechápu proč něco řešíš.
Pokud máš dojem, že problém bude v tom IP videoserveru, tak se zkontaktuj s prodejcem a poptej se, co máš dělat, aby ti dodali funkční zařízení. Já nechápu proč by se měly přidělávat galvanické oddělovače, pokud to v návodu k tomu IP videoserveru není přímo psáno. Normálně by to mělo fungovat a nám to šlo vždycky. Je pravda, že tyto levné krabičky nebereme po pár zkušenostech. :wink:
V IP serveru problém není, stejné skákání obrazu se objevovalo i u PCI karty do počítače. Už jistě vím, že problém je někde v kamerách a nebo v jejich zdrojích, tedy zkrátka ve videosignálu jdoucímu z kamer. Problém tedy stále přetrvává. Pokud běží i na detekci pohybu jedna kamera je vše ok a obraz neskáče, pokud však sloučím videosignály pomocí jakéhokoli zařízení, tak začne obraz skákat. Abych vvyloučil zemní smyčky zkusím zapojit kamery do UPSky a uvidíme. Taky mě napadlo koupit takovou tu lepší prodlužovačku s baterii používající se k počítačům, jestli nezabere toto, tak pak je to totální konec.
p32

#18 Příspěvek od p32 »

Tvrdil jsi, že v kamerách nic nebude. Ale stává se, u nové kamery jsme museli reklamovat špatný výstup (modulátor). Zkus to, jak jsem ti psal hned v prvním příspěvku - připojovat postupně nebo střídavě kamery napájené přímo z nezávislých baterií, potom jen z jedné. Může se stát i to, že signál prolézá přes zdroj a když je tam adaptér, tak se to posouvá ještě o těch 50/100 Hz které se tam částečně podepíší. (to jsou teda kecy :wink: )
Prostě jak jsem psal předtím, zjisti, kde opravdu vzniká závada/problém, který na pouze jedné kameře nemůžeš vidět. Odstranění se pak nabídne samo.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “