zapojení transformátoru

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
DolfiG

#16 Příspěvek od DolfiG »

Trafáčik primár 400V/ 230 V. Keď zapojíte primár na 230V, po usmernení a vyfiltrovaní dostanete tých 180 V.

Viď. napr.: http://elkas.cz/eshop/razeni_dle_vyrobc ... odukt=SVED
Artaban001

#17 Příspěvek od Artaban001 »

Kdesi jsem na tomto vláknu viděl, že ten zdroj má být na digitronovej displej. Tudíž to budou nejspíš hodiny.
Měl bych jednu otázku:
Jestli tazatel pátral po netu a neviděl náhodou, že někteří konstruktéři používají měniče (třebas z 12V) pomocí jediné indukčnosti a IO třeba MC 34603
Marie Fůrie

#18 Příspěvek od Marie Fůrie »

cackler píše:Na "pípáka" jsou vzájemně spojený 4,5,6,7...

To znamená, že má trafo ještě jeden sekundár, mezi 4 a (5,6,7). Třeba je tam druhých 30V a pak by šlo zdvojovačem udělat z těch 2x30V klidně 150V. Zkus to proměřit :wink:
jandu

#19 Příspěvek od jandu »

Artaban001 píše:Kdesi jsem na tomto vláknu viděl, že ten zdroj má být na digitronovej displej. Tudíž to budou nejspíš hodiny.
Měl bych jednu otázku:
Jestli tazatel pátral po netu a neviděl náhodou, že někteří konstruktéři používají měniče (třebas z 12V) pomocí jediné indukčnosti a IO třeba MC 34603

Pre trvalú /častú/ prevádzku jediné vhodné riešenie - ak pravda nemá potrebné napätie priamo na sieťáku.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
cackler

#20 Příspěvek od cackler »

Artaban001 píše:Kdesi jsem na tomto vláknu viděl, že ten zdroj má být na digitronovej displej. Tudíž to budou nejspíš hodiny.
Měl bych jednu otázku:

jak už jsem psal výše takovýto zdroj už postavený mám, ale potřebuji bezproblému velké odběry a to už ty trafa vyjdou levnějc.
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“