Limba 4252U patice usměr. lampy
Moderátor: Moderátoři
-
Peta-cb
- Kontaktovat uživatele:
Limba 4252U patice usměr. lampy

-
Peta-cb
- Kontaktovat uživatele:
TomasX píše:Pokud netrváš na DY87 tak patici vyhoď i se závitem pro žhavení a nahraď to selenovou tyčkou z TV DUKLA a pod. Tuhle úpravu jsem dělal už v dobách kdy byla LIMBA ještě 'in'.
Na tyhle opravy jsem dříve používal lak na opravy vinutí elektro motorů ale muselo se to ( jak je tady zmíněno ) perfektně vyškrábat a vyčistit. Velice se mě osvědčil na VN opravy i obyčejný sanitární silikon. Např. u OTF střílelo VNtrafo na okolní součástky a opravil to silikon. Bylo mě odborníky řečeno že to je prasečina ale ta prasečina už běhá šestý rok a je naprosto v pohodě. Jediné co tam odešlo byl trimr na V.R. za čtyři padesát. Opravy ve V.N. jsou nevyzpitatelné a každý na ně má svůj názor. Já mám ale vyzkoušeno že pokud se to udělá pěkně tak se můžeš podobné závady vyvarovat na velmi dlouhou dobu. Přeji hodně zdaru.
-
Peta-cb
- Kontaktovat uživatele:
- Peterseal
Peta-cb píše:Pánové děkuji. Bohužel patice je na tom trošku hůře. Asi vlivem místa skladování je prasklina (druhá strana patice což na fotce není vidět) cca 1cm dlouhá a výboji se stalo že je skrs díra a co sem zkoušel projde dírou i obyč skleňená zenerka. Takže oprava toho by byla dost obtížná. Přikláním se tedy k tomu selenu. Zalévat to silikonem v této tv se mne příčí, napadlo mne to také s pár ELDORY tu zkušenost mám ale v tomle TV důchodci raději ten selen přecijen.
Jaaaj,ja som myslel ze to renovujes do zbierky....
BTW na tom sa este normalne pozera TV? A v akom stave je obrazovka?
-
Peta-cb
- Kontaktovat uživatele:
Ano ano je to do sbírky. I když sem byl nucen dát i nové součástky. Ale jen 2 krabicáky asi. ale ve vlastní sbírce mi to nevadí když tam dám i nový. Obrazovka? No musím celkem zaklepat že svítí nad očekávání con je sice na max ale jas v půli takže slušný. Prý byla používaná snad jen do 94 a pak byla v komoře.Peterseal píše:Peta-cb píše:Pánové děkuji. Bohužel patice je na tom trošku hůře. Asi vlivem místa skladování je prasklina (druhá strana patice což na fotce není vidět) cca 1cm dlouhá a výboji se stalo že je skrs díra a co sem zkoušel projde dírou i obyč skleňená zenerka. Takže oprava toho by byla dost obtížná. Přikláním se tedy k tomu selenu. Zalévat to silikonem v této tv se mne příčí, napadlo mne to také s pár ELDORY tu zkušenost mám ale v tomle TV důchodci raději ten selen přecijen.
-
Peta-cb
- Kontaktovat uživatele:
Ano ano je to do sbírky. I když sem byl nucen dát i nové součástky. Ale jen 2 krabicáky asi. ale ve vlastní sbírce mi to nevadí když tam dám i nový. Obrazovka? No musím celkem zaklepat že svítí nad očekávání con je sice na max ale jas v půli takže slušný. Prý byla používaná snad jen do 94 a pak byla v komoře.Peterseal píše:Peta-cb píše:Pánové děkuji. Bohužel patice je na tom trošku hůře. Asi vlivem místa skladování je prasklina (druhá strana patice což na fotce není vidět) cca 1cm dlouhá a výboji se stalo že je skrs díra a co sem zkoušel projde dírou i obyč skleňená zenerka. Takže oprava toho by byla dost obtížná. Přikláním se tedy k tomu selenu. Zalévat to silikonem v této tv se mne příčí, napadlo mne to také s pár ELDORY tu zkušenost mám ale v tomle TV důchodci raději ten selen přecijen.
Peta-cb píše:Ano ano je to do sbírky. I když sem byl nucen dát i nové součástky. Ale jen 2 krabicáky asi. ale ve vlastní sbírce mi to nevadí když tam dám i nový. Obrazovka? No musím celkem zaklepat že svítí nad očekávání con je sice na max ale jas v půli takže slušný. Prý byla používaná snad jen do 94 a pak byla v komoře.Peterseal píše:Peta-cb píše:Pánové děkuji. Bohužel patice je na tom trošku hůře. Asi vlivem místa skladování je prasklina (druhá strana patice což na fotce není vidět) cca 1cm dlouhá a výboji se stalo že je skrs díra a co sem zkoušel projde dírou i obyč skleňená zenerka. Takže oprava toho by byla dost obtížná. Přikláním se tedy k tomu selenu. Zalévat to silikonem v této tv se mne příčí, napadlo mne to také s pár ELDORY tu zkušenost mám ale v tomle TV důchodci raději ten selen přecijen.
Nedej na lidi. Každej se musí někdy z těch problémů který má někdy vykecat.