electus 1998
Moderátor: Moderátoři
electus 1998
- Přílohy
-
LG.pdf- (88.87 KiB) Staženo 172 x
Problém vlastně vznikl, když jsem na jaře upadl ze schodů a odlomil si kousek kloubu v rameni a potrhal vazy a kdoví co ještě. Kloubek sice bez problémů přirostl, ale rameno bolí a hybnost je omezená přes všechny rehabilitace a léčby ortopeda. Nepomohla ani rázová vlna, která mě stojí 500Kč/3 minuty aplikace. Zítra jdu na pátou. Četl jsem o tom přístroji a i když popis funkce se jeví jako složitý, myslím, že by to šlo vyřešit jednodušeji. Sonda se přikládá na bolavé místo (rameno) s mírným přítlakem a v podstatě nějaký vibrátor poklepává místo aplikace různým kmitočtem, tedy podle toho jak to doktor nastaví. Je to něco jako taková vibrační masáž, ale kmitočet nastavitelný od řádově Hertzů. Tak jsem si řek, že by mohlo jít něco takového vyrobit doma, na principu jak je výše uvedeno. To jsem už udělal a nepomáhá to taky. Kdyby ty rázy šly nějak zesílit a pouštět do cívky s nějakým jádrem na pružině, tak si myslím, že by to mohlo fungovat. Třeba jak byly dřív ukazatele směru na autech, tam taky vklouzlo jádro do cívky a pružina to vytáhla.Ten kardinální problém pro mně je, že nevím jak ty rázy z generátoru zesílit a dál, jak navinout odpovídající cívku, aby "bušení mělo nějakou odpovídající energii. Nějaké výpočty v tomto směru jsou mně cizí. Tak kdyby někdo poskytl nějaký vzorec apod. Byl bych moc rád. Už mě to docela vadí, v noci nemůžu spát jak to bolí. Díky za každou radu.
To od toho Danyka nevím jak funguje, nepochopil jsem to z popisu, spíš tam není žádný.Zkusímto někde zjistit.
Elektrický stimulátor od Conrada bude nejspíš podobný princip jako je magnetoterapie. Tomu, co mám na mysli se asi blíží to poslední od Conrada, i když tam není regulovatelný kmitočet. Každopádně díky.
Mně to trochu pomáhalo, ale jen po dobu aplikace. Musel bych to zřejmě pro trvalý efekt udělat jako pes Pluto v kreslené disneyovce Pes Pluto sežral magnet. Ale zas by za mnou lítaly nože a vidličky.
To se pak musí smeknout před takovým Frantou Šťastným, který měl za život 33 zlomenin.