USB flash disk Pretec
Moderátor: Moderátoři
USB flash disk Pretec
Slatik píše:Prosil bych o radu: mám USB flash disk pretec i-disk bullet proof ve verzi 2GB. Po formátování ve Windows (klik pravým tlačítkem na jednotku - naformátovat) se na něj nemůžu dostat. Disk se po zasunutí do USB normálně připojí, nainstaluje, ale když klepnu na jeho jednotku tak se vypíše zpráva: vložte disk do jednotky nebo jednotka nenalezena (v Totol commanderu)(zkoušeno na více PC s Win 2K a XP). Napadlo mě, jestli třeba výrobce nedodává nějaký soft na obnovení oddílu nebo tak něco. Nemá někdo zkušenost?
Takto jsem omylem 8Gb Xporter naformatoval v NTSF misto FAT32 a take byla mrtvola. Pomohl az Partition manager. Pozor na jdi verzi s crackem
- vladimirek
jave píše:vladimirek píše:Hoď ho do koše jakákoliv oprava je dražší jak nový.
Ano 2Gb flashka je dnes za par korun
Za pár korun sice je, ale nemá cenu jí vyhazovat, když jí jen špatně naformátoval. Jestli ji systém najde, je šance, že jí v pohodě obnoví...
Jestli ve Woknech trochu umíš, tak zapoj flashku do USBčka, v ovládacích panelech spusť "nástroje pro správu", v nich najdi ikonu "správa počítače", tu zase otevři a vní je položka "úložiště", tu rozklikni a otevři správu disků.
Tam najdeš všechny disky, který máš momentálně připojené k počítači.
1) uvidíš co s tou flashkou je
2) když bude hardwarově v pořádku, normálně jí tam naformátuješ na FAT32 a hotovo.
Pak napiš, jestli ti to pomohlo...
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)