Mám video Mascom MC 6128 a přestalo brát kazety. Vypadá to, že odešel jeden fototranzistor co hlídá vloženou kazetu. Jsou tam dva a mezi nima je fotodioda. Když měřím na těch fototranzistorech, na každém je něco jiného. Na jednom naměřím kolem 3V a na druhém 0.7V. Neví někdo, co tam je za typ? Případně co tam je za tu fotofiodu která na ty dva fototranzistory svítí? Jde mi o vlnovou délku, možná to není až tak podstatné, ale co kdyby?
Dík za rady
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Ak je tam niekde pod mechanikou mode switch tak vo väčšine prípadov bol navine on.Treba ho prečistiť resp.vymeniť.opto diody som vadné nemal nikdy. A ak nie tak ešte môže byť problém so zoradením mechaniky.
Take jsem resil problem s videem, pres dva roky stare, prehralo asi 5 kazet. Po zasunuti play, stop a kazeta sla ven. Aniz by nekdo zmacl vysunuti. Switch. Rozebral ocistil, zkontroloval jsem pritlak jazicku. Slozeno. A funguje.
Pokud jsou závady tohohle typu, měl by být mode switch na prvním místě, kam se podívat. Bývá to hodně častá závada. Už sem řešil i ty fototranzistory, ale to je krajní případ.