hodiny řízené DCF

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
turbok

hodiny řízené DCF

#1 Příspěvek od turbok »

nenašel by se někdo kdo by za fin.odměnu upravil soft pro atmel AT89C51 mám ho ale jen v .HEX hodiny jsou funkční potřeboval bych doplnit nějaké další funkce.děkuji
Marie Fůrie

#2 Příspěvek od Marie Fůrie »

turbok píše:nenašel by se někdo kdo by za fin.odměnu upravil soft pro atmel AT89C51 mám ho ale jen v .HEX hodiny jsou funkční potřeboval bych doplnit nějaké další funkce.děkuji

Úprava softwaru ve zkompilované verzi bez zdrojáku je náročností srovnatelná s napsáním komplet nového softwaru, takže cenově nerentabilní.
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Co zkusit kontaktovat autora konstrukce? Někdy nabízejí i následné upgrady softu, třeba ne zadara, ale třeba Miloš Zajíc je takovým úpravám docela přístupný...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Crifodo

#4 Příspěvek od Crifodo »

Marie Fůrie píše:Úprava softwaru ve zkompilované verzi bez zdrojáku je náročností srovnatelná s napsáním komplet nového softwaru, takže cenově nerentabilní.

Ještě před přečtením odpovědí jsem si tipnul, kdo by tak mohl zareagovat, a trefil jsem se :roll:

Cenově nerentabilní je z okruhu činností téměř všechno, čím se P.T. přispěvatelé bastlírny zabývají, takže jako řešení bych viděl zvýšení společenské (komunitní) prestiže a pocit z dobře udělané práce, kterou navíc málokdo dokáže napodobit. V krajním připadě možnost umístění dovedně zahrabaného buga, který procitne až za uherský rok :wink:
Jinak, stavba nějakého zařízení, které hardwarově zvládnu a s programem jsem závislý na tvůrci(ích), je vždycky tak trochu pokořující, sám bych se jí radši vyhnul za cenu použití jen tak primitivního řešení, které mám sám pod kontrolou.
I kdyby to mělo znamenat krokové voliče. :twisted:
mihal

#5 Příspěvek od mihal »

fakt ale je, ze upravovat hex pre hodiny je blbost, aj keby sa jednalo o prestiz...

Existuju vsak softy, ktore povedzme prevedu hex aspon do asm, tam uz sa nieco vycitat da. Pouzivaju sa v reverse engineeringu.
honza_jan

#6 Příspěvek od honza_jan »

Vzteklá Máňa má pravdu. Když jsem se chtěl trochu zdokonalit v tom, co takoví mrňaví parchanti dovedou a jak jsou stavěné programy pro ně, tak jsem si pár programů rozlouskal, protože při chemodevastaci bylo času hafo a abych dočista nezblbl, tak jsem na starý kolena zkusil i toto. Můžu po zkušenostech s touto cestou ale prohlásit, že na takovou práci by i popelka hodila hnědáka. Jdou najít některé věci a modifikovat je, ale přidávat, nebo podstatně měnit program je už horší. Překladače vyšších jazyků dávají do kódu svoje rutiny a ty se ještě modifikují pro ten či onen procesor a výsledek takového snažení je stejně nejistý. To si může dovolit 🤐, který hóóódně už zná a dobře zaarchivoval zdroják. Ten to ale raději napíše znova ve vyšším jazyku a přeloží.
romaxik

#7 Příspěvek od romaxik »

co třeba pár informací ohledně DCF na WWW.DH.CZ
romaxik

#8 Příspěvek od romaxik »

omlouvám se, mělo to být WWW.DHSERVIS.CZ
turbok

#9 Příspěvek od turbok »

hodiny jsou funkční,potřeboval bych dodělat funkci budíku a indikaci zavěšení DCF,podařilo se mi najít: .asm,.obj,.hex a program pro překlad do hex.
Marie Fůrie

#10 Příspěvek od Marie Fůrie »

Crifodo píše:Ještě před přečtením odpovědí jsem si tipnul, kdo by tak mohl zareagovat, a trefil jsem se :roll:

honza_jan píše:Vzteklá Máňa...

Co furt proti mě máte? Co je na té mé odpovědi tak závadného? Můžeš mi prosím Crifodo prozradit, jak jsem ji měla formulovat, aby byla košér a neupoutala nežádoucím způsobem Tvoji pozornost? Ráda bych se pro příště poučila.
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“