Previnuti Asynchronniho 3f motoru z napeti 3x230V na 3x24V
Moderátor: Moderátoři
Pokud nesežene navijárnu, která by byla ochotna takovou netradiční zakázku vzít, tak stejně jiná možnost nezbývá, protože ss motory 350 W / 24 V jsou nekřesťansky drahé. Už se to tady také nedávno probíralo.
A kutilmile - nelituju tě
A kutilmile - nelituju tě
Nemám zájem o korekci pravopisu.
Pokud by jsi ten rotor budil proudem z venku,teda střídavým,tak by se choval jako synchroní motor,pokud ho budeš budit valstním proudem indukovaným,tak jako asynchroní.Proto jsou taky asynchroní motory s kotvou nakrátko.
Je pravda,že si netroufám tvrdit jak to bude s účiností,ale je to určité řešení.
- Přílohy
-
alternator.JPG- (108.46 KiB) Staženo 76 x
- Artaban001
gogokt píše:Presne tak nasel jsem modelarske motory ktere jsou defakto asynchronni ale maji moc otacek, takze nejklepsi by podle mne bylo vzit motor asynchronni a previnout ho na 12 - 24 V a udelat k nemu cosi jako frekvencni menic, coz uz zkonstuovano. Take vim, ze as. motor se toci uz od 50V sice pri mensi sile nez pri jmenovitem napeti ale to by vyresilo previnuti. Spise mne zajima jestli se tam to vinuti vubec vejde atd.
Jestli je v nich magnet na rotoru, tak je SYNCHRONNÍ. Jeho rychlost záleží na tom, jak rychle ho nechá regulátor točit (regulátor má v sobě střídač s řízením podle otáček motoru)