Nové autorádio za 599,-

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mi-ro

Nové autorádio za 599,-

#1 Příspěvek od mi-ro »

Dnes jsem v Hypernově viděl ale neslyšel autorádio (bohužel SENCOR) s RDS za 599,- vč DPH. Neměl s ním někdo co do činění, jak to chodí? hlavně by mě zajímala citlivost na VKV, selktivita a funkce AF. Právě s AF mi chodí spousta lidí s rádiem do opravy že mu rádio vynechává, jenže ono nevynechává ale snaží se hledat AF a těm lacinějším typům to holt chvíli trvá. Vyřešilo to vypnutí AF. Ty pořádný rádia to umí tak že to ani nepostřehneš a ty ještě lepší mají dva tunery :wink:
..to bude jen ňákej odpůrek
xxxe

#2 Příspěvek od xxxe »

Sencor snad rači nebrat vůbec,jedno jsem si koupil i když s jiným označením ale CD nějak nechtělo.Při každým zapnutí jsem ho musel resetnout a pak třeba jednou vzalo a pak zas 10x ne.Ale někomu zas maká dobře asi to je kus od kusu. :lol: Co kus to originál.
Crifodo

#3 Příspěvek od Crifodo »

Na Niconu obyčejně chodí AF (autofocus) bez problémů, když je jen trochu světlo.

Autorádia bych, vzhledem k tomu co mi nedospělci vyvádějí v létě pod okny, snad rovnou zakázal dekretem :twisted:
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Pokud se nemýlím, tak v RDS (Radio Data System) funkce AF znamená Alternating Frequency neboli automatické přelaďování na nejsilnější dostupný vysílač s právě naladěným programem - důležité hlavně pro příjem stanic s dopravním vysíláním (funkce TA), kdy při přejezdu do zóny pokrytí jiného vysílače není nutno manuálně autorádio přelaďovat, AF ho přeladí samo. Výpadky ("vynechávání" příjmu) u jednodušších rádií jsou způsobeny pomalým prohledáváním alternativních frekvencí - než přijímač proladí všechny možné, chvíli to trvá, pak se naladí na tu nejsilnější. Pokud má momentálně na výběr 2 nebo více stejně silných signálů se stejnou identifikací, je jako osel mezi 2 otýpkami sena - také se neustále přepíná a nedá se to poslouchat. Pak pomůže dočasné vypnutí AF. Je to také zaviněno provozovateli vysílačů, které by měly každý vysílat v RDS kódech jen své nejbližší sousední vysílače - zatímco houfně se vysílá celorepublikové spektrum = všechny kmitočty, které daná stanice obsazuje, i když v dané lokalitě nejsou vůbec přijímatelné nebo na nich dokonce vysílá jiná stanice - případ Radiožurnál versus PROGLASS v oblasti mezi Holešovem a Bystřicí pod Hostýnem - jen co jsem minulý týden o dovolené stačil zaregistrovat. Jakmile mi "zabralo" AF na Radiožurnálu, obsadil mi příjem černopr*elnický PROGLASS a nezbavil jsem se ho, dokud jsem AF nevypnul a nenaladil si ČRo1 manuálně.
Autorádia s 2 tunery těmi výpadky netrpí, protože zatímco jeden tuner jede normální příjem, s pomocí druhého řídicí proc prohledává pásmo a zjišťuje nejvýhodnější příjem - pokud není naladěn na hlavním tuneru, bez znatelného dropoutu ho přeladí.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
miromatus

#5 Příspěvek od miromatus »

Zdravím , pred pol rokom som si kúpil Sencor za 800sk vo výpredaji v Tescu , AF sa nedá používať , tuner má trochu problém so vzdialenými vysielačmi , mp3 hrá dobre z cd , z SD karty aj z USB klúča , zvuk do feldy stačí, najviac mi vadil odber cca80 mA vo vyp.stave , to som vyriešil zapojením power+ cez relé a spínaciu skrinku.
proel64
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od proel64 »

Ono by bolo treba sa trocha dostat do reality.Mam tiez autoradio Sencor a nemam k nemu ziadnu vyhradu.Dal som zanho 1000sk v bazare a basta.Ked to niekomu nestaci moze si kupit napr.nejaky Pioneer alebo Sony z cca 10.000Sk ale nemoze ho porovnavat so Sencorom za cca 1000sk a hladat chyby.AF je naozaj problem u Sencora ale tuto funkciu mam vypnutu,lebo ju vobec nevyuzijem,mozno dva krat do roka.Mam dobru antenu takze z radiiom problemy nemam.Zhltne mi to 2GB SD kartu s MP3-kami a mam pokoj....
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Sony existuje aj za 3 litre, nemusi byt rovno za 10.
EKKAR

#8 Příspěvek od EKKAR »

To AF využije někdo, kdo jezdí dál než je dosah jeho místního vysílače - pokud opustí region, musí buď přeladit na jinou stanici, nebo si prostě to AF zapnout. Kdo ale jezdí jen po okrese, skutečně ho nepotřebuje...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
mi-ro

#9 Příspěvek od mi-ro »

Crifodo píše:Na Niconu obyčejně chodí AF (autofocus) bez problémů, když je jen trochu světlo. HA IVAN!!! a já hlava dubová čekal že mi to AF (alternative freqenc) bude hledat stanice. Jen nevím kde se dají ty fotky z toho rádia dostat ven. Ale opravdu se mi stalo že mi donesli DVD z ..marketu že nejde, já ho zkouším seč můžu a ono chodí, povídám, přineste mi vaše DVD a oni donesli CD s tím že čekali že konečně toho Vaška s Evou uviději :cry:

Autorádia bych, vzhledem k tomu co mi nedospělci vyvádějí v létě pod okny, snad rovnou zakázal dekretem :twisted:
..to bude jen ňákej odpůrek
EKKAR

#10 Příspěvek od EKKAR »

2 mi-ro: divil by ses, ale některá CD mají v sobě i pár fotografií, jako bonusy - na normálním CD přehrávači jsou samozřejmě nezobrazitelné, ale pokud budeš takové CD přehrávat na DVD playeru nebo na PC mechanice, ty fotky si normálně zobrazíš. Takže jen na vydavateli záleží, jestli i taková zbraň hromadně ohrožující veřejný vkus, jakou jsou CD Evy a Vaška, bude ve své vrstvě nést i digitalizované portréty hlavních interpretů...
galjo

#11 Příspěvek od galjo »

mi-ro píše:Dnes jsem v Hypernově viděl ale neslyšel autorádio (bohužel SENCOR) s RDS za 599,- vč DPH. :wink:
No za tú cenu sa to oplatí kúpiť , lebo dnes už tie VKV stanice 20km od vysielača už nehrajú dobre a tak treba preladiť na druhu stanicu. Kde sú časy , ked som v Košicoch zapal rádio na dlhé vlny a skončil som v Aši a to hralo rovnako.. Po dvoch rokoch si kupim zase nové... a nebudem riešiť čo to za značku. Mal som aj Sony za 5 kilo a tam CD odišlo po záruke. Takže čo sa dá hovoriť o značkových rádiách - všetko už ryža.
EKKAR

#12 Příspěvek od EKKAR »

Galjo, z Tvojej odpovede je jasné, že Ti nedochádza rozdiel v príjme DV a VKV - DV je história, bola doba, kedy sa DV vysielač HVĚZDA (Topolná) dal počúvať v polovine Európy - vtedy ešte vysielal 1,2MW na 270kHz. Dnes vysiela iba 650kW a je problém ho počuť v Nemecku u Berlína. Takže prejsť celé bývalé Československo od Košíc po Aš a nemusieť preladiť rádio nebol problém. Dnes máš kopu VKV FM vysielačov s výkonom zopár kW EREP a s dosahom pre kvalitný príjem najvyššie zopár desiatok km. To je daň za luxus - DV malo kmitočtový rozsah prenosu 4,5kHz, FM má minimálne 15kHz a stereo k tomu...
durii

#13 Příspěvek od durii »

rnbw píše:Sony existuje aj za 3 litre, nemusi byt rovno za 10.
to si si vybral za znacku
SIDTIM

#14 Příspěvek od SIDTIM »

Jak už tu padlo, za ty peníze to ber, odpovídá kalkulaci na záruku 24 měsíců, tedy, pokud Ahold nedá víc, jak třeba Kauf.
To, že asi selektivita nebude nic moc, že budou delší AF výpadky apod, je vše vyváženo právě cenou. U téhle kategorie se ještě setkávám s naprosto nevyřešitelnou neodolností vůči rušení z řídící jednotky auta.

Nicméně, tento typ neznám, třeba budeš naopak velmi překvapen... :)
..a co shoří, nezhnije..!
rnbw

#15 Příspěvek od rnbw »

durii píše:
rnbw píše:Sony existuje aj za 3 litre, nemusi byt rovno za 10.
to si si vybral za znacku

Urcite lepsie ako Sencor.
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“