AKAI a THOMSON
Moderátor: Moderátoři
- Oberleutnant
AKAI a THOMSON
Přesto se ptám, jaké máte zkušenosti s těmito značkami AKAI a THOMSON?Ten AKAI je japonec a THOMSON francouz nebo ne?
První Thomsony, co se tu začaly po "Plyšáku" prodávat, také ušly, Mám od Th. TV a furt jede, však také stála 23 tis
Pak to ale s kvalitou a výdrží začalo jít z kopce, nevím tedy, jak Akai, ale Th. bych raději nekomentoval.
Pokud jsi vlastníkem právě těch starších kousků, upřímně blahopřeji. Obecně to platí i o spoustě jiných značek. Když mi zákazník se studem přiznává, že VCR, které mi přinese k opravě, je starší 10-15ti let, tak jej vždy uvádím do reálu, že je to naopak výhoda. Právě starší kousky Akai jsem dělal rád, kromě páky výtahové šachty a palce nemívaly vážnějších chyb. Videobuben po 15 letech hustého provozu vypadá jak nový... Z čeho jej, ti čerchmanti, dělali...?
A kutilmile - nelituju tě
- Oberleutnant
ano, obě se vyrábí ale (zejména) TV, akai sem-tam uvede nějakou kuchyňskou mini věž...
vše se mění, trh s elektronikou, sortiment a obchodní značky taky.
Kdysi ucházející sencor je dnes čínským padělkem pochybných vlastností (viz: podezřele levné dvd přehrávače SDV 7155,7156,7110). Technics vyráběl dříve celý katalog hi-fi audio - dneska se redukoval na gramce analogy SL-1200, 1210 MK2 a podobné výstavní fajnšmekerské kousky pro náročné audiofily...