AKAI a THOMSON

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Oberleutnant

AKAI a THOMSON

#1 Příspěvek od Oberleutnant »

Zajímalo by mě, jestli se ještě vyrábí značky AKAI a THOMSON, kdysi jsem od nich viděl bohatý výběr a nyní jako by se po nich zem slehla.V obýváku mám VHS video AKAI od prosince 98, má naběháno nejmíň něco přes 3000 hod a zatím bez jediné poruchy, rovněž mám radiomagnetofon s CD přehrávačem THOMSON z roku 99, dodnes denně v provozu (hlavně CD přehrávač) a také bez jediné poruchy.
Přesto se ptám, jaké máte zkušenosti s těmito značkami AKAI a THOMSON?Ten AKAI je japonec a THOMSON francouz nebo ne?
Cust

#2 Příspěvek od Cust »

SIDTIM

#3 Příspěvek od SIDTIM »

Ať tak, nebo onak, na starší přístroje Akai vzpomínám s nostalgií, mgf i VCR byly spolehlivé držáky, parametricky na úrovni.
První Thomsony, co se tu začaly po "Plyšáku" prodávat, také ušly, Mám od Th. TV a furt jede, však také stála 23 tis :( .
Pak to ale s kvalitou a výdrží začalo jít z kopce, nevím tedy, jak Akai, ale Th. bych raději nekomentoval.
Pokud jsi vlastníkem právě těch starších kousků, upřímně blahopřeji. Obecně to platí i o spoustě jiných značek. Když mi zákazník se studem přiznává, že VCR, které mi přinese k opravě, je starší 10-15ti let, tak jej vždy uvádím do reálu, že je to naopak výhoda. Právě starší kousky Akai jsem dělal rád, kromě páky výtahové šachty a palce nemívaly vážnějších chyb. Videobuben po 15 letech hustého provozu vypadá jak nový... Z čeho jej, ti čerchmanti, dělali...?
..a co shoří, nezhnije..!
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Tak tak, starší THOMSONY stály za to, ty nové jsou naopak za prd. Přesně jak píše SIDTIM - TV THOMSON mám taky, sice už ne jako hlavní, ale s minimálními opravami drží už 15. rok, barvy jako nová. Video jsem měl také Thomson - vydržel 6 let, následující SENCOR už jen 2,5 - oba sloužily v režimu nahrát - skouknout - smazat dalším záznamem...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Oberleutnant

#5 Příspěvek od Oberleutnant »

Dneska jsem na netu četl, že se vyráběly televize, které se k nám dovážely pod označením AKAI, stejně jako název TESLA, tak nevím, jestli AKAI je skutečný výrobce nebo se pod touto značkou jenom prodávají přístroje vyrobené v Turecku nebo Číně?
EKKAR

#6 Příspěvek od EKKAR »

Většinou Turek jak vod vokurek... BEKO a podobné značky chassis.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
SIDTIM

#7 Příspěvek od SIDTIM »

Bohužel, je to daň za současnou spotřební epochu. Úplně stejný přístroj koupíš pod různými značkami. Obchodník-zástupce jisté značky přijede na veletrh do Čajny, zeptá se na cenu/počet a žluťák od odpolední šichty tiskne právě jeho logo. A Sencor, Aiwa, Tesla, Eta, Orava, Grundig, apod jen kopírují jméno původních firem.
..a co shoří, nezhnije..!
EKKAR

#8 Příspěvek od EKKAR »

Ani tam nemusí jezdit - prostě pošle fax s objednávkou...
konosuke

#9 Příspěvek od konosuke »

...zajímalo by mě, jestli se ještě vyrábí značky AKAI a THOMSON...

ano, obě se vyrábí ale (zejména) TV, akai sem-tam uvede nějakou kuchyňskou mini věž...
vše se mění, trh s elektronikou, sortiment a obchodní značky taky.
Kdysi ucházející sencor je dnes čínským padělkem pochybných vlastností (viz: podezřele levné dvd přehrávače SDV 7155,7156,7110). Technics vyráběl dříve celý katalog hi-fi audio - dneska se redukoval na gramce analogy SL-1200, 1210 MK2 a podobné výstavní fajnšmekerské kousky pro náročné audiofily...
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “