Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora? (zamčeno)
Moderátor: Moderátoři
-
vlko21
Myslým si, že celá tá myšlienka je ako eklogické pohonné hmoty na báze pšenice a kukurice - nech to stojí, čo to stojí, aj keby ľudia od drahoty a hladu pokapali.
Marie Fůrie píše: měla jsem za to, že nejlepší recyklace je oprava a další používání nebo rozebrání na součástky a jejich opětovné použití.
Mám zato, že tento "šrot" se skutečně tímto způsobem recykluje, alespoň jsem před časem viděl záběry z dílny, kde něco takového vykonávali invalidi a učni jakéhosi učňáku. Tedy kuchali určité druhy součástek. Co se pak děje s těmito součástkami už nevím. Docela možné je, že je to určitá selekce před přetavením v hutích.
U nás ve sběrném dvoře třídí zvlášť zjevně "nekuchané", televizory, lednice apod, zatímco třeba jen bedny s obrazovkami a lednice bez kompresorů se hází do kontejneru zvlášť.
stasek píše:Marie Fůrie píše: měla jsem za to, že nejlepší recyklace je oprava a další používání nebo rozebrání na součástky a jejich opětovné použití.
Mám zato, že tento "šrot" se skutečně tímto způsobem recykluje, alespoň jsem před časem viděl záběry z dílny, kde něco takového vykonávali invalidi a učni jakéhosi učňáku. Tedy kuchali určité druhy součástek. Co se pak děje s těmito součástkami už nevím. Docela možné je, že je to určitá selekce před přetavením v hutích.
U nás ve sběrném dvoře třídí zvlášť zjevně "nekuchané", televizory, lednice apod, zatímco třeba jen bedny s obrazovkami a lednice bez kompresorů se hází do kontejneru zvlášť.
To tuto sobutu jak jsem by na návštěvě sběráku sem si všiml že všechny věci kromě lednic a bílých spotřebičů dávají na hromadu ven beze střechy, tolik pěkných věcí bylo zmoklých a tak zničených, hlavě že televize a monitory s tiskárnama jsou v zastřešené budově, to bych je nakopal!
jano2 píše:Mysteri píše:V r.1978 sme chodievali z intru na smetisko do Podbiela, kde sa vyvážal odpad z TESLA Nižná..
Neviem,o vyvoze do Podbiela,ale ja som chodieval do Zemianskej Dediny,to bolo ohromne smetisko z Nižnej,dalo sa tam najs takmer všetko,no ku koncu existencie TESLY,aj tam dali stražnika,ale za flašku mi nazbieral,zohnal,všeličo.
Máš pravdu, bola to tá ZD! Teraz som si uvedomil, že to bolo medzi Tvrdošínom a Nižnou. Nebol som tam už 30 rokov, a ešte k tomu ten Alzhaimer...