USB a FlashDisk

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
MOTOROLA

USB a FlashDisk

#1 Příspěvek od MOTOROLA »

Ahoj bastlíři. Pokud FD vsunu do konektoru přímo na desce tak v Total Commanderu kopíruje rychlostí 1,97MB a když je zasunut do konektoru na přední straně skříně tak jen rychlostí 0,78MB a chce USB2.0 .Přední konektory jsou připojené přímo do zadního konektoru USB2.0 .Nechápu proč tomu tak je,ediné co mě napadá,je útlum v propojovacím kabelu do zadního konektoru.Jinak opravdu nechápu,proč se z USB2.0 po asi 30cm dlouhém kablíku udělá USB1.1 .Poradíte mi prosím někdo kde hledat problém? Mockrát děkuju za každou pomoc.
jankop
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jankop »

Máš nesprávně zapojeno stínění kabelu na pin 9 USB_OC ?
Jen věštím...
Od kdy se přední / front konektory zapojují do zadních / rear?
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Tohle by mně taky zajímalo - mám na předním panelu case 2 USB a na zadním 4 USB konektory. Mámoprkno je ASUS M2N-E a v manuálu má napsáno, že má 10ks USB 2 - přitom ty přední se chovají jako USB 1.1 a jsou s mámoprknem spojené asi 25-30cm dlouhým káblíkem, napojeným na 4pinovou "lámací" lištu v rohu desky, zatímco zadní, vyvedené na standartní zadní panel, se chovají jako USB 2. Další 4pin konektor označený "USB port" na desce mám volný - nepřipojený. Může ten 25cm kabel způsobit, že se port začne chovat jako o třídu pomalejší?
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
MOTOROLA

#4 Příspěvek od MOTOROLA »

jankop píše:Máš nesprávně zapojeno stínění kabelu na pin 9 USB_OC ?
Jen věštím...

Nic jsem neupravoval a vše je originální.Takže předpokládám,že kabel je O.K. Uvnitř skříně je čtyřpinový konektor na plošném spoji od USB konektorů.,z něj vede stejný kabel jako k tiskárnám atd. a je zasunutý do zadního konektoru.Fakt nevím ale pravda je,že to co píšeš mi taky hlava nebere.Nikdy jsem to tak neviděl udělané.
MrMagor

#5 Příspěvek od MrMagor »

U některých desek se musí v BIOSu v nastavení USB přepnout rychlost (je tam Full speed, Hi speed apod.)
MOTOROLA

#6 Příspěvek od MOTOROLA »

MrMagor píše:U některých desek se musí v BIOSu v nastavení USB přepnout rychlost (je tam Full speed, Hi speed apod.)

to mám na HI Speed. Zadní konektory jedou jako USB2.0 ale pokud to pustím z nich do předních tak už jen jako USB1.1 .
jankop
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od jankop »

EKKAR píše:Může ten 25cm kabel způsobit, že se port začne chovat jako o třídu pomalejší?

V tomto případě bych hledal chybu tady:

http://www.fancon.cz/usb-error-over-cur ... panel.html
EKKAR

#8 Příspěvek od EKKAR »

To jankop: dík, mrknu se tam.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
jardajar

#9 Příspěvek od jardajar »

A zkoušel si to vzadu vypojit a strčit ten flash disk přímo do konektoru na desce? Myslím, že se port nebude hlásit pomalejší, když je delší kabel. Jestli je ta deska udělaná tak, že má 2 USB1 a 2 USB2, tak to stačí přece přepojit aby si ve předu měl dvojku a do té jedničky můžeš dát třeba tiskárnu...
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

MOTOROLA píše:
jankop píše:Máš nesprávně zapojeno stínění kabelu na pin 9 USB_OC ?
Jen věštím...

Nic jsem neupravoval a vše je originální.Takže předpokládám,že kabel je O.K. Uvnitř skříně je čtyřpinový konektor na plošném spoji od USB konektorů.,z něj vede stejný kabel jako k tiskárnám atd. a je zasunutý do zadního konektoru.Fakt nevím ale pravda je,že to co píšeš mi taky hlava nebere.Nikdy jsem to tak neviděl udělané.

A nie je v tom aj USB hub, ktory nevie USB 2.0?
MOTOROLA

#11 Příspěvek od MOTOROLA »

Jsou to na malém plošném spoji paralelně propojené 4 konektory USB a ze strany spojů je 4 pinový konektor,Na něm je připojený " jak již sem psal" kabel a připojený do zadního konektoru USB přímo na desce. :cry:
jankop
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od jankop »

Co popisuješ je nesmysl! USB konektory nelze spojovat tak nějak "paralelně". Pokud je uspřádání 4 - 1, pak musí jít o HUB.
kbulda

#13 Příspěvek od kbulda »

Dej foto
MOTOROLA

#14 Příspěvek od MOTOROLA »

kbulda píše:Dej foto

zde jsou fotografie:
(dá se to přirovnat k prodlužováku na 220V. Na jedné straně zástrčka a na druhé straně 4 zásuvky paralelně propojený.)
Přílohy
DSC00004.JPG
(291.17 KiB) Staženo 105 x
DSC00009.JPG
(14.96 KiB) Staženo 102 x
jankop
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od jankop »

Pokud je pravda co říkáš (já tomu nevěřím), tak to zahoď a pořiď něco normálního.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“