Skola-ja viem ze sa to uz preberalo
Moderátor: Moderátoři
Skola-ja viem ze sa to uz preberalo
Split píše:ale aj tak by som chcel poradit...tento rok planujem spravit maturitu a potom na vysku..LENZE...kazdy nadava na FEI a zaroven by som sa chcel vyhnut programovaniu pretoze ma to nebavi(aj ked viem ze svet tymto smerom pokracuje)..radsej by som pri analogu..konkretne bud silnoprud a trakcia alebo meranie...bolo by dobre ak by bola ta skola na Slovensku lenze tu moc na vyber nemam...asi iba Bratislava ,Zilina a Kosice..preto ak ma niekto skusenost tak prosim poradte...
No ono by se dalo říct, že na technický VŠ se programování nevyhneš nikde, počítač se dneska používá uplě na všechno, a kdo jiný by ho měl programovat než vysokoškolák.
Hodne zdaru pri vyberu.
Split píše:ASM viem iba mikropocitace 8bit...a ktoreho kolegu si myslel?
Myslel jsem kolegy stejneho rocniku(posledniho na VS). Vetsina uz makame v nejake firme...at slaboporud, nebo silnoproud...programovani se objevuje prurezem ve vsech oborech, z tech vykonovejsich napr. rizeni tyristoru, triauku,atp...vim klasicky silnoproud to neni, ALE kdovi kde skoncis...minimalne zaklady si v dnesni dobe podle me osvojit musis.
Ovsem pokud budes konstrukter a navrhar silnoproudych rozvodu, trafacek a podobne, programovani tam neuzijes.
Ale drzim se hesla jednoho znameho...to co se naucis na skole vyuzijes z 5%...95% ti bude k hovnu. Ale vis kde skoncis?
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"
FEIka je asi najlepsia v tomto smere na Slovensku, no to v priemere. Na niektorych fakultach v Ziline a Kosiciach su ovela dalej, no ostatok je tam vraj biedny. Neviem to vsak posudit, nebol som tam. No vsetko je to o ludoch-jednotlivcoch.
Rozhodni sa spravne, co zvolis, aby si nelutoval. Kazdopadne technika je dobra volba, programovaniu sa nevyhnes, takisto aj matiku v praxi pouzijes, ak sa naucis citat medzi riadkami. Programko ti urychli niektorev vypocty a ked sa naucis automatizovat zdlhave merania, usetris si kopu namahy.