Tesla TV S700TS nejde obraz

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Mysteri

#31 Příspěvek od Mysteri »

:wink: Chlapi, sorry,možno mi to uniklo:ale, SVIETI hrdlo obrazovky, alebo nie? Túto informáciu som tu nevidel. Veď to je viditeľné - za bieleho dňa síce iba pod určitými uhlami, po tme vždy. Toto základné som sa tu nedozvedel. A toto vlákno som preto teraz čítal 3x. Tiež som sa totiž nestretol s tím, aby bolo vadné vinutie žeravenia na VN trafku. Dva prípady som mal - prerušený odpor - a 3x chyba v pätici. Ale fakt, stále som nenašiel základ pre ďaľšie riešenie závady: svieti alebo nesvieti hrdlo obrazovky? ,,jankop" sám napísal, že nemá skúsenosť s opr. TV a túto informáciu o žeravení mu dali až v tom ,,super" servise, ktorý má asi majiteľa v H.K., pretože som sa zatiaľ nestretol s tým, aby som na nejakú telku nezohnal Vn trafo :evil: HRka, HGčka nahrádzajú všetko vyrobené cca 15 rokov do zadu, a to tá TESLA je ,,mladica"!
jankop
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od jankop »

Hrdlo obrazovky nesvítí, to jsem ověřoval jako první. Napětí na žhavení chybí a spoje mezi vinutím VN transformátoru a obrazovkou jsou v pořádku. V cestě je tam pouze pojistka 2A a rezistor 5R6.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od jezevec »

Nechápu, proč tady furt řešíte VN trafo a žhavení, když závada je evidentně úplně jinde!!!
jankop
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od jankop »

Máš pravdu. Kontroloval jsem napětí a zjistil jsem, že VN trafo naběhne včetně žhavení a dalších napětí a během cca sekundy spadne. Kde je tedy podle tebe chyba?
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od jezevec »

jankop píše:Máš pravdu. Kontroloval jsem napětí a zjistil jsem, že VN trafo naběhne včetně žhavení a dalších napětí a během cca sekundy spadne. Kde je tedy podle tebe chyba?

Neumím věštit, je potřeba měřit.
jankop
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od jankop »

jezevec píše:Nechápu, proč tady furt řešíte VN trafo a žhavení, když závada je evidentně úplně jinde!!!

Z toho jsem soudil, že máš nějakou konkrétní představu, to zní docela věštecky :)
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od jezevec »

jankop píše:
jezevec píše:Nechápu, proč tady furt řešíte VN trafo a žhavení, když závada je evidentně úplně jinde!!!

Z toho jsem soudil, že máš nějakou konkrétní představu, to zní docela věštecky :)

Na tom není nic věšteckýho. Psal jsi, že VN naběhne, ale nežhaví, takže evidentně zapůsobí některá ochrana a vypne buzení řádku.
Mysteri

#38 Příspěvek od Mysteri »

,,jezevec" má pravdu, reaguje ochrana. Tu je už potrebný oscík a merať ním. Ja v týchto prípadoch vyletujem tranzistor na budenie Vn a merám najprv jednotlivé napájacie vetvy,/filtráciu/, impulzy na bázu toho tranzistora, a ak to všetko beži, potom sa zameriam na H-rozklad, t.j. kondíky, diódy atď. Pri niektorých chassis je to ale problém /napr. u Thomsonov, ktoré majú, už to ktosi spomenul na inom vlákne, ochranu na ochranu, t.j., keď chýba nejaký signál, tak sa dá opäť do Stand-bay./Môže byť vadné aj to Vnko, ale inak, ako Ti povedali v tom servise. Čiže: Najprv si požičaj oscík, kým vyletuješ ten trand - pozri si filtráciu na hlavnom kondíku v zdroji a prípadne napájaní B+.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“