BM218A

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Marie Fůrie

#91 Příspěvek od Marie Fůrie »

Sendyx píše:Trochu - tím míním, že když jsem prováděl násun toho hákobazmeku na sondu, v blízkosti trafa pulzního zdroje cca 600W f plný palbě, tak mi to ukazovalo na skopu asi 4Vpp, po zásunu tak 100mVpp. Ohmmetrem se to měřilo blbě, to vypadá, že to bylo stříknuté do formy na etapy či co, protože vzhledově odlišný plast byl jen místama, jako by byl až na kontatní kroužek ještě překryt. Namátkově mi to ale po píchnutí hroty na cca 10mm od sebe ukazovalo asi 5K.

To je dobrá metoda jak to ověřit :wink:
Tak to není stíněné, bez nasazené anténky (háčku) nic, nasadím anténku a chytá to i 50Hz ze sítě když to za tu izolační plastovou část vezmu do ruky.
FERYACT

#92 Příspěvek od FERYACT »

To Marie Fůrie:na jednom řádku napíšeš 3 otazníky.Můj příspěvek o sondě
jsem rozdělil místně odsebe ze seriozním na konci.Měl sis toho všimnout jako ostatní.A tys zase začal psát otazníky. Když se ptáš na nesmysl, který dobře víš že neexistuje, nediv se že se tvého příkladu chopí další.
Marie Fůrie

#93 Příspěvek od Marie Fůrie »

FERYACT píše:To Marie Fůrie:na jednom řádku napíšeš 3 otazníky.Můj příspěvek o sondě
jsem rozdělil místně odsebe ze seriozním na konci.Měl sis toho všimnout jako ostatní.A tys zase začal psát otazníky. Když se ptáš na nesmysl, který dobře víš že neexistuje, nediv se že se tvého příkladu chopí další.

A odkud jsi spadnul, že se tam u vás chlapi jmenujou Marie?
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#94 Příspěvek od PeteBurns »

A odkedy sa Andreám hovorí Márie? :twisted:
Marie Fůrie

#95 Příspěvek od Marie Fůrie »

PeteBurns píše:A odkedy sa Andreám hovorí Márie? :twisted:

Od té doby co se jim říká fůrie.
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#96 Příspěvek od PeteBurns »

:lol: Myslím že z toho by som si ťažkú hlavu nerobil, určite to nejedného chlapa poriadne naštve, ked nestačí vedomosťami, a ešte k tomu mladej babe :wink: Takže potom sa nie je čo čudovať..asi keby stretli ozajstnú fúriu tak by rýchlo zistili ten rozdiel.. ale to by už asi nesedeli na inete ale v jednej ruke žehlička, v druhej vysávač :lol:
Marie Fůrie

#97 Příspěvek od Marie Fůrie »

PeteBurns píše: ale to by už asi nesedeli na inete ale v jednej ruke žehlička, v druhej vysávač :lol:

Mého starého sem netahej :lol:
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#98 Příspěvek od PeteBurns »

Nuž čo už...chúďa chlap...mal si dopredu rozmyslieť do čoho ide :lol: :twisted:
FERYACT

#99 Příspěvek od FERYACT »

Marie Fůrie není Andrea protože má prostatu.
Sendyx

#100 Příspěvek od Sendyx »

Koukám, že máte poměrně intimní vztahy :D :D
Marie Fůrie

#101 Příspěvek od Marie Fůrie »

FERYACT píše:Marie Fůrie není Andrea protože má prostatu.

Copak, špatně se nám čůrá? To je mi tak líto, hned bych ti tu mojí dala :lol:
Marie Fůrie

#102 Příspěvek od Marie Fůrie »

Sendyx píše:Koukám, že máte poměrně intimní vztahy :D :D

To víš, se spolu sjíždíme na heráku, ale on koukám dneska nějak přebral.
patt_01
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od patt_01 »

Ještě sem se chtěl zeptat, jestli by šlo nastavit aby mi měřák ukazoval plnou výchylku, výstupní napětí je ok, ale ručka se zvedne max do čtvrtiny. Zkoušel sem hejbat s trimrama R32 a R34 ale pořád je to stejný....
patt_01
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od patt_01 »

tak sem konečně koupil ten stabilizátor a usměrňovačku. Ale pořád to nějak blbne. Když vytočim ladící kond na nejmenší frekvenci, tak se to rozkmitá ve všech rozsazích tak, že ručka na měřáku výstupního napětí skáče ve frekvenci asi 3-4Hz, všiml sem si že podle frekvence bliká i anodová záře uvnitř E2 a E3. Chyba bude někde u E2, protože tam ta záře poblikává furt, jelikož E3 poblikává podle toho jak mam vytočenej potenciometr výstupního napětí - na nejmenší napětí nebliká, na největší bliká :) taktéž poblikává i stabilizátor. Mohlo by to bejt změnou kondenzátorů: C11 sem vyměnl za 220n, C16 za 47uF, i když tam bylo původně 50uF, C17 za 430n a C18 za 47uF, potenciometr pro nastavení výstupního napětí je 10k. Natočil sem video a dávam ho na youtube, co to dělá....
patt_01
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od patt_01 »

Odpovědět

Zpět na „Poradna“