Je to normální jev? Já jsem se s tím ještě nesetkal. Je to nějaké specifikum RealFlat obrazovek? Když dal na ten stůl starého Grundiga s obrazem to nic nedělalo. Může mít na to vliv zemské magnetické pole (jako kdysi u starých delta obrazovek, kdy se při změně polohy rozjela konvergence)? Dá se ten problém vyřešit i jinak než jen přestavět nábytek a dát televizor jinam? Díky za názory.
Změna geometrie v závislosti na umístění TV
Moderátor: Moderátoři
Změna geometrie v závislosti na umístění TV
Je to normální jev? Já jsem se s tím ještě nesetkal. Je to nějaké specifikum RealFlat obrazovek? Když dal na ten stůl starého Grundiga s obrazem to nic nedělalo. Může mít na to vliv zemské magnetické pole (jako kdysi u starých delta obrazovek, kdy se při změně polohy rozjela konvergence)? Dá se ten problém vyřešit i jinak než jen přestavět nábytek a dát televizor jinam? Díky za názory.
a co takhle
Setkal jsem se s podobným problémem - potrubí z pozinku pod podlahou, ale tak silně stejnosměrně zmagnetované, že na 55cm obrazovce ve výšce 90 cm nad ním se rozhazovala barevná čistota. Posunutí TVP o metr vedle už stačilo na přijatelný obraz. Ve zdech vodorovně kolem TVP nebylo nic kovového.
Když se dělaly podlahy, vyměnilo se i potrubí za plastové - a televize může stát kdekoli v místnosti.
Náklon obrazu jsem nepostřehl, ale možná proto, že nepůsobil tak rušivě, jako přeházené barvy zejména viditelné v levém horním rohu obrazovky. Třeba se obraz nakláněl také, ale to už dnes nezjistím.
re
zmena geometrie u tej tv philips je jej asi slabsia stranka pretoze ja mam polrocnu tv LG RE-29FA34 s obrazovkou FLATRON 72 cm a vzadu asi meter za nou je stupacka ustredneho kurenia vedla tv su reprobedny s poriadne velkym basakom a ten obraz je stale perfektny.
Nedal by se ten problém třeba vyřešit tím že by se pod televizi položil plech (nebo TV dát na plechový stolek) a tak ten magnetismus odstínit? Případně byl by lepší ten plech železný nebo hliníkový?