Úprava rozsahů

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
cackler

#16 Příspěvek od cackler »

dobře čínský sračky jsou sračky, ale to je ideální se na nich naučit. Když ho odpálim tak mi to nebude tolik štvát jako težce někde sehnaný krásný MP80. Nikdy sem bočník ani předřadník nedělal, zatim jsem pohledal nějakou teorii na netu a doufal jsem, že mi s tim tady pomůžete to uvést do praxe... potřebuju teď vědět jaký měřaky by bylo ideální teda koupit? jestli to pude udělat z dvou 10A?
PavelFF

#17 Příspěvek od PavelFF »

Ze dvou 10A to možná půjde možná nepůjde. Je to risk.

Určitě to půjde z voltmetru na 15V nebo 30V. Jen budeš muset překreslit stupnici.

S bočníkem či předřadníkem ti určitě poradíme.

Kdybys byl z Brna, nějaké dva starší solidní měřáky bych ti dal.
cackler

#18 Příspěvek od cackler »

u tech 15V a 30V nevadí, že maj interní předřadník? ten bych musel vyndat nebo to de i s nim? s překleslenim stupnice počítam.

jinak bydlim kousek od prahy, ale jestli by si to byl ochotnej poslat "za poštovný" tak se bránit nebudu :)
Marie Fůrie

#19 Příspěvek od Marie Fůrie »

cackler píše:u tech 15V a 30V nevadí, že maj interní předřadník? ten bych musel vyndat nebo to de i s nim? s překleslenim stupnice počítam.

jinak bydlim kousek od prahy, ale jestli by si to byl ochotnej poslat "za poštovný" tak se bránit nebudu :)

Kup si radši HD-020 100uA a HD-025 30V, ty měří dobře a 97/99 Kč není zas tak moc.
Cust

#20 Příspěvek od Cust »

cackler píše:u tech 15V a 30V nevadí, že maj interní předřadník? ten bych musel vyndat nebo to de i s nim? s překleslenim stupnice počítam.

kde bydlíš přesně?
Crifodo

#21 Příspěvek od Crifodo »

myslím že "poštovný" převáží dneska cenu měřáků o kterých se bavíme, tedy poslání (a zabalení) jako křehké aby přišlo něco co má ještě smysl vyndavat z krabice :twisted:
slyšel jsem i o poštovních hovadech, který soutěží kdo dokopne balík "křehké" nejdál :evil:

Jestli jsi z Prahy zajdi do Compo a nějaký měřáčky si vyber tam, býval tam prodavač schopný příčetně poradit, asi by tě i nechal změřit si vnitřní odpor a posoudit co se ti bude hodit.
U mě to fungovalo opačně s tím naučením se, když jsem zničil něco v ceně dvou zmrzlin, už o tom ani nevím, zato odpálení nějaké cennosti nasíralo roky :roll:
Marie Fůrie

#22 Příspěvek od Marie Fůrie »

Crifodo píše:Jestli jsi z Prahy zajdi do Compo a nějaký měřáčky si vyber tam, býval tam prodavač schopný příčetně poradit, asi by tě i nechal změřit si vnitřní odpor a posoudit co se ti bude hodit.

Koukám na jejich nabídku na netu, ty MP-45 co jsem doporučovala tam mají za 143Kč a tu čínu co má GM za 48,- tam mají za 99,-. Dobrá rada jak ušetřit, není to Crifodo Tvůj obchod? :lol: :wink:
Crifodo

#23 Příspěvek od Crifodo »

Fůrie mimo jiné píše:Koukám na jejich nabídku na netu, ty MP-45 co jsem doporučovala tam mají za 143Kč a tu čínu co má GM za 48,- tam mají za 99,-. Dobrá rada jak ušetřit, není to Crifodo Tvůj obchod? :lol: :wink:

Čínu bych nedoporučoval, ale mívali tam české DHR a snad i velké MP.
Máš pravdu, že GME má tu čínu asi o 2/3 levněji než Compo, Hadex atd.
Vysvětlení je asi tak trojí:
a) GME se chce zbavit ležícího póvlu
b) ostatní firmy se domluvily, že se na prodeji značkové chiny napakujou a závratně zbohatnou
c) GME prodává várku, která ležela měsíc na dešti nebo spadla v Hamburku z jeřábu na molo :wink: :D
Marie Fůrie

#24 Příspěvek od Marie Fůrie »

Crifodo píše:Čínu bych nedoporučoval, ale mívali tam české DHR a snad i velké MP.
Máš pravdu, že GME má tu čínu asi o 2/3 levněji než Compo, Hadex atd.
Vysvětlení je asi tak trojí:
a) GME se chce zbavit ležícího póvlu
b) ostatní firmy se domluvily, že se na prodeji značkové chiny napakujou a závratně zbohatnou
c) GME prodává várku, která ležela měsíc na dešti nebo spadla v Hamburku z jeřábu na molo :wink: :D

Já vlastně ani nevím kdo vyrábí ty MP-45, na měřáku nic napsáno není, na krabičce je jen PANEL METER, typ MP-45 a rozsah. Třeba je to také čína, ale vypadá to důvěryhodněji.
Crifodo

#25 Příspěvek od Crifodo »

Fůrie mimo jiné píše:Třeba je to také čína, ale vypadá to důvěryhodněji.

Poctivý výrobce se za sebe nestydí a podepíše se, dokonce zčásti kalkuluje s tím, že prodává i jeho značka.
Poslední čína která vypadala důvěryhodně byla čínská propiska a pak ještě "Pork Meat in Szechuan style" za 8,- Kčs, báječná laskomina v pálivém oleji s bambusovými výhonky. Ale to je tak rok 1980.
Vlastně ještě čínský štětce na akvarel, ale to je technologie na kterou stačí kůlna u rybníka a petrolejka :roll:
Sendyx

#26 Příspěvek od Sendyx »

Jo, občas se to zboží trochu naťukne :D

http://www.kes.bham.sch.uk/home/raias/i ... ash_22.jpg
Crifodo

#27 Příspěvek od Crifodo »

Sendyx píše:Jo, občas se to zboží trochu naťukne :D

http://www.kes.bham.sch.uk/home/raias/i ... ash_22.jpg

Nechceš tím naznačit, že takové zboží s chutí končí ve středo-východní Evropě, která má hluboko do děravé kapsy? :roll:
cackler

#28 Příspěvek od cackler »

ok koupim jeden na 30V a jeden na 10A a zkusim si s tim poradit sám :-P
kevin_mitnick

#29 Příspěvek od kevin_mitnick »

Mno, to neni jen vec GMka. Znam treba na Slovensku jeden pocitacovy velkoobchod, co pred par lety prodaval maticni desky a procesory vytazene z podobneho kontajneru a pad bedny harddisku z vysokozdvizneho voziku nebyl ani duvodem na funkcni kontrolu...
rnbw

#30 Příspěvek od rnbw »

Tak procesor vie prezit vselico, na rozdiel od tych merakov. Skatulu s procesorom by si mohol vyhodit aj z 12. poschodia a nic by mu nebolo. Tie disky su uz podstatne horsie. Viem si predstavit, ktory velkoobchod by to mohol byt...
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“