Odpájkovanie súčiastok a konektorov
Moderátor: Moderátoři
Odpájkovanie súčiastok a konektorov
Čakám na Vaše postupy. Dík
-
Návštěvník
radekrd píše:Kdysi jsme na to používali el. plotýnkový vařič. Po nahřátí praštit s deskou o stůl a všechno naráz vypadá. Ale je z toho hroznej smrad (ještě větší odvaz je to na plynovém sporáku).
Hm, to jsem nezkoušel - ten plynový sporák ano, ale s plechovým komínkovým nástavcem na nejmenším hořáku. Jenom nevím, jak by všecko vypadlo, když 99% součástek má na straně PS zahnutý aspoň jeden vývod - vždycky jsem to musel páčit zahnutou chirurgickou preparační pinzetou nebo hákovým peánem. O tom smradu ze spáleného laminátu radši mluvit nebudu - zalígrované dveře a otevřené okno a stejně rodina držkovala jako bych pekl chrousty...
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše:radekrd píše:Kdysi jsme na to používali el. plotýnkový vařič. Po nahřátí praštit s deskou o stůl a všechno naráz vypadá. Ale je z toho hroznej smrad (ještě větší odvaz je to na plynovém sporáku).
Hm, to jsem nezkoušel - ten plynový sporák ano, ale s plechovým komínkovým nástavcem na nejmenším hořáku. Jenom nevím, jak by všecko vypadlo, když 99% součástek má na straně PS zahnutý aspoň jeden vývod - vždycky jsem to musel páčit zahnutou chirurgickou preparační pinzetou nebo hákovým peánem. O tom smradu ze spáleného laminátu radši mluvit nebudu - zalígrované dveře a otevřené okno a stejně rodina držkovala jako bych pekl chrousty...
Zdárec,
Již však používám s oblibou tu horkovzdušku a malou plynovou hořákovou soupravu pro pájení (sada, nejlépe se zúženým nástavcem).
Jde to s tím jak "po másle".
Takže pečení chrousti jsou reálný, jen mírně historicky zapomenutý fakt...
A kutilmile - nelituju tě
-
Marie Fůrie