Crifodo píše:Ten PC provozuje ten dědek, co pásl kozy ve Slavnostech sněženek, ne?
Je videt, ze jsi jeste nevidel poradne zasvineny PC
Moderátor: Moderátoři
Crifodo píše:Ten PC provozuje ten dědek, co pásl kozy ve Slavnostech sněženek, ne?
Stan3 píše:Mikropáječku,široký hrot,přidat pájku na oba vývody,přiložit hrot k oběma vývodům současně a poté jemným tahem vytáhnout kond.
Bohužel ne vždy to dopadne úspěšně,už jsem takhle opravoval několik desek a u pár se mi vytrhly prokovy ze spojů. Záleží na šikovnosti a štěstí.
ZdenekHQ píše:Stan3 píše:Mikropáječku,široký hrot,přidat pájku na oba vývody,přiložit hrot k oběma vývodům současně a poté jemným tahem vytáhnout kond.
Bohužel ne vždy to dopadne úspěšně,už jsem takhle opravoval několik desek a u pár se mi vytrhly prokovy ze spojů. Záleží na šikovnosti a štěstí.
Lepší je elyt utrhnout, odštípnout zbytky vývodů a ze strany "spojů" vytáhnou zbytek nožiček. Rychlý, bezpečný. Ty elyty se většinou rozpadnou samy, žádná velká síla není potřeba.
Basic píše:Mohl bych dat například 2 sériově nebo paralelně? Jak to zapojit?
mundo píše:MirrA1 píše:Možná nejlepší by to bylo osadit to tantalama. Dosáhneš malýho ESRu a hlavně teplotní odolnosti.
Ty kondenzatory maj neco pres 3000µF a tantal s touhle kapacitou sem nevidel. Jeste me zajima demontaz tech kond. abych neposkodil desku.
MirrA1 píše:mundo píše:MirrA1 píše:Možná nejlepší by to bylo osadit to tantalama. Dosáhneš malýho ESRu a hlavně teplotní odolnosti.
Ty kondenzatory maj neco pres 3000µF a tantal s touhle kapacitou sem nevidel. Jeste me zajima demontaz tech kond. abych neposkodil desku.
No tak dám 2 nebo 3 paralélně ne? I když je zapojíš paralelně, tak celková velikost bude menší než velikost těchle elektrolytů.
Díky nízkému ESRu tantalů by asi stačila i menší kapacita než jakou mají ty hliníky.
stepa píše:MirrA1 píše:mundo píše:MirrA1 píše:Možná nejlepší by to bylo osadit to tantalama. Dosáhneš malýho ESRu a hlavně teplotní odolnosti.
No tak dám 2 nebo 3 paralélně ne? I když je zapojíš paralelně, tak celková velikost bude menší než velikost těchle elektrolytů.
Díky nízkému ESRu tantalů by asi stačila i menší kapacita než jakou mají ty hliníky.
A kde prosimte kupujes ty tantaly 1G/1G5 a za kolik? Rad bych vedel, kde se prodavaji.