zdroj PWM

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#31 Příspěvek od PeteBurns »

To je jasné ale pýtala si sa ako ich zapojí, takže myslím že na mňa šiješ búdu :twisted: niečo takéto som mal na mysli..
Přílohy
budic.GIF
(3.79 KiB) Staženo 148 x
Marie Fůrie

#32 Příspěvek od Marie Fůrie »

PeteBurns píše:To je jasné ale pýtala si sa ako ich zapojí, takže myslím že na mňa šiješ búdu :twisted: niečo takéto som mal na mysli..

Já na nikoho boudu nešiju, jestli si jí na sebe někdo ušije sám, za to já nemůžu.
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#33 Příspěvek od PeteBurns »

Myslel som že sa tešíš aby som nakreslil somarinu a potom by si ma zdrbala, čo by som sa samozrejme nedivil, je to dobrý pocit zasmiať sa na nejakom nefunkčnom riešení a vedieť že tak to nemôže byť :D Takže myslíš že by to mohlo fungovať ako budič? Ja som to nerealizoval takže nemôžem tvrdiť že hej ale za skúšku nič nedá :twisted:
Marie Fůrie

#34 Příspěvek od Marie Fůrie »

PeteBurns píše:Myslel som že sa tešíš aby som nakreslil somarinu a potom by si ma zdrbala, čo by som sa samozrejme nedivil, je to dobrý pocit zasmiať sa na nejakom nefunkčnom riešení a vedieť že tak to nemôže byť :D Takže myslíš že by to mohlo fungovať ako budič? Ja som to nerealizoval takže nemôžem tvrdiť že hej ale za skúšku nič nedá :twisted:

Takže to třeba taky vůbec nefunguje a to jsi tak sebejistě psal
:D stačia dva malé tranzistoríky a je to..

A já myslela že máš nějaké osvědčené zapojení :roll:

michalekkk: Radši tam dej ten budič TC44xx.
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#35 Příspěvek od PeteBurns »

:D určite má niekto konkrétne overené zapojenie.. ale fungovať to musí..len to by musel trochu experimentovať s hodnotami súčiastok aby to šlapalo podľa predstáv, hlavne aby sa jeden tranzistor zatváral skôr ako sa druhý otvorí, aby nevznikal priečny prúd..ten by sa síce dal obmedziť ale to nie je pointa, ide o to aby prechod bol čo najstrmší už kvôli samotnému rýchlemu pwm riadeniu mosfetu..michalekkk daj tam radšej ten IO :twisted: ale sto rázy je možné jednoduchými zapojeniami zopár tranzistorov obísť použitie IO a pritom k plnej spokojnosti..aj chyby sa ľahšie hľadajú, vadný IO je oveľa horšie zistiť ako vadný tranzistor..
stepa
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od stepa »

No ted z nas bude mit chudak michalekkk zamotanou hlavu :cry:

takze zaver...budic TC44xx a nejaky logic level mosfet :D , je to schvaleno zdejsim gremiem marus a petem :wink:
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
michalekkk

#37 Příspěvek od michalekkk »

tak to jsem rad, ze jste se dohodli. jinak ja predpokladal, ze s tim budicem tam mohu dat klidne i to irf? pouziju driver a bude.
Marie Fůrie

#38 Příspěvek od Marie Fůrie »

michalekkk píše:tak to jsem rad, ze jste se dohodli. jinak ja predpokladal, ze s tim budicem tam mohu dat klidne i to irf? pouziju driver a bude.

Jasně, kup TC4427A a IRF520. Ten budič je dvojitý, takže si ty PWM můžeš udělat dvě :)
stepa
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od stepa »

Jo, jak pise Marus...muzes tam potom dat i tu 520, nebo jiny, ktery treba sezenes snadneji a bude dostatecne otevreny a vejdes se do SOA.

TC4427 maji napr. v TME za 16Kc/ks.
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
michalekkk

#40 Příspěvek od michalekkk »

ok, dekuji vsem za rady a prispevky.
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“