Mám tu jeden TV tuner, ale potřeboval bych vědět význam zkratek vývodů, všem zkratkám nerozumím:
MATSUSHITA JAPAN, typ na štítku ENV-57460F2 (potisk L305 F5751)
od anténního vstupu:
BU
AGC
BS-BL
BV-BH
BS2-BT
AFC-BP
BM
IF
(chtěl bych si z toho ubastlit přijímač zvuku z TV, jestli se mi to podaří - TV a audiotechnika mi moc neříká )
A pokud by někdo věděl, jaké má ladící napětí a jak se přepínají pásma, tak to sem taky prosím napište. Díky
if je výstup na mezifrekvenci
agc automatické vyrovnávání citlivosti
ty vývody Bx budou napájecí a ladící napětí+ prepínání jednotlivých pásem třeba +12v na BU bude asi rozsah UHF
L-vhf low
h-vhf high
afc je automatický doladování
Především platí jen jedno značení: buď BS nebo BL, BV nebo BH... přímo na tuneru by mělo být vyražené (k tomuto typu nemám podklady):
BM je napájení tuneru +12V
na toto napětí se pak připojují vývody BL, BH nebo BU podle zvoleného pásma
AGC je napětí zpožděného řízení citlivosti (bez signálu asi +4V, s rostoucí úrovní signálu na vstupu klesá k nule).
AFC napětí automatického dolaďování (zhruba +6V při přesném naladění)... pokud není AFC vyvedené, nevadí, dolaďuje se přímo změnou ladicího napětí.
Ale měl jsi vypreparovat i obrazovou mezifrekvenci k tomu voliči - nemusely by tě zajímat úrovně AGC a AFC napětí atd..., navíc v ní už bývá i zvukový díl, ovšem podle typu KV bych řekl, že pouze na 5,5MHz, takže k tomu stejně budeš potřebovat kvaziparalelní konvertor, neb v našich zemích se používá nosná zvuku 6,5MHz (mono, zvuk 1 nebo L+P).
Promiň, na ten jsem zapomněl - obvykle se používá rozsah 2,5-27V plus mínus něco. Při nižších ladicích napětích se zhoršuje souběh a zvyšuje náchylnost ke křížové modulaci. Při vyšších riskuješ průraz některého varikapu.
Tak jsem kousek pokročil. Sehnal jsem mezifrekvenci na bázi IO LA7530N, ale musím přeladit zvukovou část na 6,5 MHz. Jen bych se chtěl ujistit. Ta součástka v kroužku bude zádrž? Je to tak? (schéma je z kat.listu, zapojení mého obvodu je velmi podobné)