Po zapojení do zásuvky jsem vzal zkušební šroubováček a dotkl jsem se šroubku, který je nejblíže ke vstupu fáze do trafa. Doutnavka svítila. To je dost divné, jakto ? Šroubek nemohl přijít do styku s fází. Odebral jsem proto šroubek, a nechal jsem tam jenom gumové podložky. Pokud sáhnu zkušebním šroubovákem na gumovou podložku, šroubovák svítí ?!? ta podložka je nevodivá
Problém se sítovým napětím
Moderátor: Moderátoři
Problém se sítovým napětím
Po zapojení do zásuvky jsem vzal zkušební šroubováček a dotkl jsem se šroubku, který je nejblíže ke vstupu fáze do trafa. Doutnavka svítila. To je dost divné, jakto ? Šroubek nemohl přijít do styku s fází. Odebral jsem proto šroubek, a nechal jsem tam jenom gumové podložky. Pokud sáhnu zkušebním šroubovákem na gumovou podložku, šroubovák svítí ?!? ta podložka je nevodivá
Místo digitálního přístroje zkus použít ručkový, asi už i víš proč.
A zkus poslat fotografii, moc jsem to z Tvého popisu nepochopil.
btw: gumových polovodivých průchodek mám plnou krabici...
Jak jsem již řekl, kuprextit leží na 4 distančních sloupkách, které jsou vyrobeny z pryže (gumové podložky), takže kuprextit je vlastně ve vzduchu, asi 1 cm.
Na obrázku to můžeš vidět
- Přílohy
-
nakres.JPG- (17.95 KiB) Staženo 128 x
žárovku ti to nerozsvítí-to se tam nějak indukuje to napětí- nebo jak psal Jasin -se to tam přenáší kapacitně (ale v každým případě je to nemilé)wh1sp3r píše:jasin: taky si myslím, že proud bude skutečně hodně malý .. vyzkouším tam zapojit třeba žárovku pro zkoušku, moc tomu nevěřímnečekal jsem nic takového.
A kutilmile - nelituju tě
- Artaban001
-Je v obvodu přívodní šňůry rozdvojka?
-Měřil jsi propojení jednotlivých žil v přívodu?
-nemáš v obvodu náhodou dvoužilovou prodlužku (k sekačce)
-Je trafo s "dělenou kostrou, nebo má vinutí na sobě?
- Víš, že "fázovka" je pouze na hledání fáze a že Ti bude svítit na každým i kupovaným adaptéru do zdi (o spínaných nemluvě).
Některý druhy gum jsou docela vodivý - (odpor v megaohmech), jejich vodivost je i závislá na napětí. Ze stářím se zvyšuje.
"rozdvojky" obracejí na jedné straně polaritu.
Vinutí transformátoru mezi sebou a kostrou tvoří konddenzátor, který přenese síťové napětí na výstup, nebo na kostru. Toto síťové napětí má charakter statické elektřiny a není nebezpečné. způsobuje pouze rušení a rozsvícení doutnavky. Pokud chceš kvalitní trafo, tak si nech vyrobit trafo z vinutím primáru a sekundáru na sobě, ale řekni si o to, aby Ti mezi vinutí dali stínící měděnou fólii (budou vědět oč jde). výstup z ní pečlivě uzemni.
1. nevěř gumě coby izolantu!
2.už vůbec nevěř doutnavce s gigovým odporem v sérii ve fázovce! S tou Ti najdu cokoliv kdekoliv.
3.použij analog
4.neber na lehkou váhu Artabanovy a Ekkarovy názory, chlapi vědí, o čem píšou!