Marie Fůrie píše:Izmail píše:Dal jsem si v multisimu resistor, kteremu jsem pri 0° nastavil 100 ohmu, a pak jsem tam jeste dopsal funkci polynomu cidla pt100. Kdyz pak zmenim teplotu - nastaveni rezistoru, tak se automaticky zmeni i odpor. To zesileni 10 jsem neresil, ted se koukam do datasheetu ze se musi mezi svorky 1,2 a 7,8 dat rezistory. Ale nejsem z toho datasheetu moc chytrech, chtelo by to umet anglicky
Stačí chápat jak ten rozdílový zesilovač funguje, na to nepotřebuješ umět anglicky, když máš vnitřní schéma.
No prave, to je ten problem, moc nechapu jak to funguje, chapu, to tak, ze to ma vstupy a kdyz se na jednom vstupu objevi jine napeti nez na druhem, tak se objevy nejake napeti na vystupu.
ZdenekHQ píše:A tohle jsme používali na měření teploty motoru my (za tím byl budič proudové smyčky) - při simulaci i bez korekce nelinearity nešla chyba přes 1 stupeň v rozsahu 0-100st - což bohatě stačilo. Nutností byl pouze výběr dvou odporů na 0.1% .
Zeptal bych se, potrebuju tu korekci nelinearity? Kdyz budu data zpracovavat v procesoru pomoci polynomicke f/ce a regresni analyzi.