Vez Aiwa CX-N999HR nefunguje cd menic
Moderátor: Moderátoři
Nemám zájem o korekci pravopisu.
A kutilmile - nelituju tě
To není tak úplně pravda,ta čočka začne ostřit i když míří do vzduchu,mám to mockrát vyzkoušeno. Jde o to,že hledá disk a pokud tam není nic od čeho by se to mohlo odrazit zpět,tak několikrát čočka vyjede a zajede,pak následuje "NO DISK".EKKAR píše:Vezmi střep zrcátka (cokoliv lesklého), nastav ho nad optiku tak, abys viděl na čočku a zkus zapnout přehrávání - hledající optika vysouvá a zasouvá čočku = ostří na disk. Funguje to jedině v momentě, že se hledací paprsek má od čeho odrazit - jinak samozřejmě předpokládám, že přitom zablokuješ spínač šuplete v poloze zavřeno, aby elektronika měla dojem, že šuple je zavřené...
Jinak je pravda,že suport musí být zavřený,ale pokud mu to zavádí optiku do základní polohy,tak tohle by mělo být vpořádku.
Nebo jsem Tě špatně pochopil?
To kemo: Teda u většiny CD mechanik to tak,je,ale setkal jsem se i s tím,že motor otáčí už při hledání,ale tady pokud vím ne. Dokonce jsem zažil,že to hledalo nadvakrát. Našlo disk, roztočilozastavilo,roztočilo a spustilo přenos.
Jojo,to je pravda.Taky je pravda,že čím větší šmejd přehrávač,tím si to méně vymýšlí.Značkové si vybírají, přečtu to Rko nebo ne a navíc jestli je + nebo -.Už na školení nám říkali,že pokud chceme přečíst i šmejdy CD,tak ať koupíme něco obyčejného a to se mi potvrdilo i při opravách. Ono na vypalovaném je jiný princip záznamu a ty optiky jsou háklivý.EKKAR píše:Sám dobře víš, že to není pravda a že hlavně starší mechaniky "přepaly" odmítaly číst. Jednalo se hlavně o disky s modro-zelenou barvou aktivní vrstvy, ty "stříbrné" nebo "zlaté" byly přijímány o poznání vstřícněji - ale zase bývaly o dost dražší, než ty "obyčejné". A že "kazící se" mechanika se poznala podle toho, že začala odmítat právě "pálenky", zatímco originály akceptovala - i když ty po jisté době také ne...