macAudio MP120

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
paveltl

macAudio MP120

#1 Příspěvek od paveltl »

Zdravím,
pořídil jsem si na Aukru tenhle autozesík. Bohužel původní majitel se zapoměl zmínit že je vybraný. Chybí v něm tranzistory spínaného zdroje a netuším co je za součástku PZM OZ (vypadá jako klasický BC, ale netváří se jako tranzistor i když je tak na DPS popsána).

Takže bych potřeboval jestli k tomu někdo máte schéma, nebo aspoň nevíte co tam patří. Zdroj tam není klasický s TL, ale nějaký hodně jednoduchý se spínači v kladné větvi napájení. Buzen je z toho PZM a přes budící trafo se získávají pulzy pro dvojčinný měnič napětí.

Je to sice už stařík, ale může hrát stále ještě pěkně. Tedy pokud se mi jej povede rozchodit. Na webu se mi nepovedlo nic najít, ale určitě znáte lepší zdroje dokumentací.
paveltl

#2 Příspěvek od paveltl »

Tadyhle je vykreslené schéma, tak třeba někoho z vás něco napdne.
http://img123.imageshack.us/my.php?image=zdrojyj3.jpg
sinclair

#3 Příspěvek od sinclair »

Pavle to je tak starý, že to ani neznám a to pro ně dělám od jara 1998. Takže je to ještě starší.
Co kupuješ takový sračky?
paveltl

#4 Příspěvek od paveltl »

Abych pravdu řek tak sem to ani moc neprohlížel. Mělo to být funkční a ta značka je dobrá, tak jsem to zkusil vzít na hraní.
Až po rozbalení sem zjistil jak je to starý (podle připojovacího DIN+Cinch) a že je to rozbitý. Opravit by se možná dal, ale proč jej někdo vykuchal???
Díval ses cvičně na ten zdroj? Takhle zapojenej sem sem ještě neviděl, tak vůbec netuším co s tím.
Cust

#5 Příspěvek od Cust »

zkus tam šoupnout klasický toroid - udělat nespínaný zdroj - snad se tam vejde...
Sendyx

#6 Příspěvek od Sendyx »

Nojo, jenže to bude muset s tím autem jezdit jen tam, kam mu dosáhne prodlužka, jinak nehraje... nebo pořídit do auta nějakou centrálu :lol:
Cust

#7 Příspěvek od Cust »

a jo, pardon :-) nějak jsem si neuvědomil/nepřečetl, že je to autozesík
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“