Aiwa: VX-T1000MK III -nazelenalý obraz
Moderátor: Moderátoři
Aiwa: VX-T1000MK III -nazelenalý obraz
Nemáte nekdo schéma televize s videem AIWA VX-T1000MK III. Ta moje má nazelenalý obraz, rád bych to nějak opravil.
Třeba bude stačit doladit RGB zesilovač, ale nerad bych se v tom hrabal úplně naslepo.
Díky všem.
rnbw píše:Moze to byt aj tranzistor v tom RGB (ak tam teda nie je IO). Raz som sa tak osral na mojom Color 428 - v obraze bolo malo cervenej, ale napriek tomu bola biela stale biela. Preto som hladal vselikde, len nie v RGB. Nakoniec bol zly tranzistor pre cervenu farbu. A trimer bol vytoceny uplne na maximum, takze to predtym nejaky expert "opravoval" (bola tam aj nalepka s nazvom nejakeho servisu, urcite velmi "kvalitneho").
Pri závade na RGB - výpadok jednej farby- biela sa nemení, ale farba je vždy taká ,,divná" Ak má telka teletext, tak podľa spodnej lišty sa dá zistiť aj bez merania, ktorá farba je vyradená z prevádzky. Natočenie trimra do maxima tiež nespôsobí nič zlé, lebo to je ošetrené už v zapojení. Možno, keď to bolo v tom servise, tak to stačilo v tedy iba takto dostaviť a bolo to O.K. Ťažko povedať.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele: