Prosím o radu: Po zapnutí TV z rezimu standby sa ledka rozsvieti na zeleno ale TV nefunguje. VN trafo vobec nebeží. osciloskopom som meral signal ktorý ide s RGB procesora k tda8143 a ziadny signal tam nie je. Meral som napajacie napatia vsetkých integracov, su dobre. aj na BUcku je dobre napatie. Neviete poradit ako hľadať chybu?
Myslím, že ses přehlídnul - nikkto napsal, že LED se rozsvítí na zeleno - to znamená, že procesor přijme signál k zapnutí ze Stand-By a dá povel k probuzení zdroje a dalších obvodů, obrazovka je ale dál tmavá.
2 Nikkto: Pokud nejde RGB z procesoru, může být přepnutý na AV režim - zkus přivést nějaký signál zvenčí na SCART. Závada může být buď přímo v procesoru, nebo před ním - proc by pak nedostával signál.
Naposledy upravil(a) EKKAR dne 14 říj 2008, 10:49, celkem upraveno 1 x.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Koukám,že el.bastlírna(tv) se nějak zvrtla/že by skvrny na slunci?/.Nedivím se kondiku,že už jsi skeptický.I já píši jen kritické poznámky. (Už jsem se zmiňoval o založení nové rubliky pro laiky)
Však píše, že ho vymění. Tak na něj nevrčte už dopředu.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Sú však aj "experti" ,ktorí sa snažia miesto na trafe z ktorého lietajú iskry zaizolovať. Používajú na to vosk ,asfalt,silikónový tmel alebo Patex.
Takto "opravený" transformátor má však veľmi krátku životnosť.
K tomu jiskření na VN trafu bych chtěl přidat jen svoji zkušenost.Na jednom trafu mi při vývodu na obrazovku proráželo,tak jsem to zatmelil vrstvou silikonu.Trafo drží už 4-tý rok.Na dalším sršelo z jádra na součástky u OVP.Jádro jsem uzemnil na chladič,také to pomohlo.