Spínač 36 polů
Moderátor: Moderátoři
-
honzasl
Spínač 36 polů
Ty se však vyrábějí s max 25 póly a já potřebuji spínat 36 vodičů. Jedná se o komunikační kabel mezi laboratorními zdroji.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Pořád mám pocit, že jsem někde viděl stavebnici, co umožňovala složit libovolnej přepínač....
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
-
honzasl
Popíšu vám situaci.
3 zdroje střídavého napětí jsou datově propojeny a tvoří umělou 3f síť. Jeden je master, dva jsou slave. Pokud potřebuji jen jednu fázi, nahodím jen master - jenže pokud je propojena datová kšanda, master čeká na slejvy a nerozběhne se. Pokud je kšanda vytažená, master na nic nečeká a rozběhne se. Zatím se to řeší vytahováním kšandy, jenže zdroje jsou v racku a je to takové na houby.
36 polový spínač by bylo bývalo nejsnažší řešení. Pokud bych měl dělat relátka, což už mě samozřejmě taky napadlo, zkusím zjistit, které signály není potřeba spínat.
- kevin_mitnick
-
honzasl
Relé není možné použít - spojení kabelem musí být zcela jisté (synchronizace) a jakýkoli pokles napětí sítě a mžikové odpadnutí relé rozhodí komunikaci.
Po konzultaci s vedoucím zatím padlo rozhodnutí ubastlit dva LPT přepínače do jedné kastle. Na nic lepšího jsme nepřišli. Životnost spínače není limitující, protože ke přepínání dochází cca jednou týdně - nejvýš.
Napadlo mne vytvořit ze dvou centronicsů jakýsi odpojovač "tahem vypni, stiskem zapni", ale na to nemám pražádné vybavení a materiál.
- kevin_mitnick
Koukal jsem na master-slave zdroje ktere jsou u nas v labaku firmy. Spojeny jsou pres GPIB sbernici. Ta ma 24 vodicu a dalsich asi 6 je neco pro master-slave s tim, ze zdroje maji vzadu prepinac ktery v poloze slave spojuje dva a dva vodice na konektoru aby mastru sdelil ze ma periferie. Zdroje jsou od Statronu...
Napis co mas za zdroje a popripade posli dokumentaci, vic hlav vic vi. Na 99% jsem presvedcen, ze to zda ma zdroj nabehnout jako single nebo zda ma pripojeny slave jednotky na ktere ma cekat sdeluje master zdroji jen nejaka blba propojka v tech 12 pinech navic a data jdou standartne pres GPIB jako skoro u vsech vyrobcu...
Pokud to má propojeno všech 36 pinů, tak by to bylo ono.
Je to programovatelný výkonový zdroj CI 15003iX – výrobce California Instruments. Výkon třífázového zdroje je 15 kVA.
Popis komunikace je přiložen. Pro komunikaci s PC zdroj má GPIB. Mezi Master a Slave probíhá komunikace na vlastní sběrnici. Tuto sběrnici chci jednoduše, ve vypnutém stavu zdrojů, odpojit otočením spínače, nikoli vytahováním kšandy ze zdroje.
- Přílohy
-
ix_series_user_manual_7000-970.pdf- (67.5 KiB) Staženo 147 x
-
zdroj.JPG- (79.05 KiB) Staženo 107 x