Bezpečnost
Moderátor: Moderátoři
-
Tazatel
Bezpečnost
jen bych se prosím Vás potřeboval poradit jestli je tohle zapojení bezpečné,
myslím tím zda to dokáže pouze kopnout, nebo to dodá i dostatek proudu na to aby to člověku ublížilo. Nechtěl bych aby se někomu něco stalo jestli to postavím.
http://www.instructables.com/id/How-to- ... nic-Shock/
A ještě, jak dlouho myslíte že by to přežilo zkrat na výstupu?
Děkuji Vám.
Na zapalovací cívce auta je cca 50 mWs. Není znám případ, že by zapalování auta někoho zabilo a to si na světě na to už šáhlo miliony lidí.
Dvě miliwatsekundy jsou <b>pro zdravého člověka </b> určitě neškodné. Jen pozor - nesmí se použít větší kapacita než těch 22 nanofaradů. Použití na jeho místě elyt 100u, např. ten co zbyl z toho foťáku je stoprocentně smrtelné !!
- Artaban001
Blokovací měnič má výstupní vinutí studeným koncem připojeno do série ze zpětnovazebním vinutím, který v některých typech ani není. měnič se při chodu naprázdno sotva rozkmitá a při zátěži se mu "přibuzuje" báze. Přibuzovací proud jde při přetíženi kolikrát tak vysoko, že shoří přechod báze-emitor. Proto se do starších fotoaparátu s bleskem nesměly dávat Ni-Cd akumulátory. Vnitřní odpor akumulátoru neomezil nárazový proud při nabíjení kondenzátoru a trand shořel..
(kdyby chtěl někdo stroboskop)
-
Tazatel
Abych se přiznal tak jsem se spletl v tom co mám doma.
Věděl jsem že mám ty vnitřky z foťáku doma dva, ale je na nich jiný typ transformátorku a nechce se mi to rozmotávat abych zjistil jak je dělané vinutí. Odpor vinutí je tak malý že ani ten mi nic neřekne.
Nicméně Všem děkuji.