Zosik na gitaru
Moderátor: Moderátoři
Sendyx píše:Ale blbost. Aby kytara dobře zněla, musí k tomu být kytarista, co má cit a nemá olšový ruce. Slyšel jsem pár dost slavných (v těch našich poměrech) kytaristů hrát na neuvěřitelně hnusný aparáty a hrálo to slušně, na rozdíl od mnoha slávychtivých dokonalým aparátem s pětihvězdičkovou recenzí v Muzikusu
Ono by bylo asi lépe si poslechnout toho slavného kytaristu, co na ten křáp říká on, jinak já mám stejný názor.
- half-life2
- Kontaktovat uživatele:
Opravdu nejjednodušší bude okopírovat-ale kompletně-třeba tu JCM800, pokud si na to mladej troufne /troufne, ale rozbije si držku, páč nikdy nic takovýho nedělal/ a hotovo.
Nefandím zrovna tomu, když někdo viděl elektronky jen zdálky a ještě ani ne svítit a už by chtěl stavět zesilovač na kytaru.
Celé je to postavené na hlavu tím, že mladej doma našel lampy, ani neví, jestli jsou zdravé, nemá ani potuchy, co stojí dobrý výstupní a síťový trafo, na jakých impedancích a napětích to celé běží a chce stavět zesák.
Nikdo nestaví auto z náhradních dílů, nebo z vrakoviště jen proto, že doma po tátovi našel čtyři kola...
- half-life2
- Kontaktovat uživatele:
1)Usetrit se na tom asi neda. (pokud budu kupovat alespon trochu kvalitni soucastky)
2)Bude/nebude to hrat? ono nakonec to doufam nejak hrat bude, ale jakym zpusobem se k tomu dopracuju a kolik to bude ve finale stat penez?
3)Kdybych cas, kterej jsem stravil procitanim diskuzi, studovanim schemat, kontrolovanim jestli v tech navodech vsechno presne sedi tak jak ma, no proste cas, kterej jsem takhle stravil dokud mi nebylo vsechno jasny, tak tenhle cas kdybych se nekde drzel u vykopu lopaty za minimalni mzdu, uz ten zesik mam doma z kramu:)
4)Kdybych se mel ted rozhodovat znova, asi bych sel do neceho jako je valveking nebo bugera nebo neco jetyho treba. ono to stoprocentne nebude zadnej zazrak co se tyce zpracovani a kvality pouzitych dilu, ale treba ta bugera hraje dobre! (aby ne kdyz je to ukradeny peavey) k tomu jistota dva roky zaruka a potom? to se uvidi:) myslim ze kdyz se tam neco vysere tak se to da vzdycky opravit, vymenit lampy to je stejne nutnost, kondy ve zdroji casem, je to hodne i o stesti:)
Tim te nechci samozrejme odradit a doufam ze to tak nevypada:-D
Myslím, že pokud stvoří nějaký solidní polovodičový koncák a k tomu elektronkový předzesilovač, bude mile překvapen. Sám jsem stavěl 100W zesilovač na bázi modulu SPV100 s dvoukanálovým preampem 4x ECC83 a syn na něj pořád spokojeně hraje, přesto, že měl již několik možností přejít na zavedené značky. Ten zvuk mu prostě vyhovuje.
Preampy na ax84 jsou dobré a jednoduché, lze ale samozřejmě okopírovat jakýkoli jiný od zavedených značek. Nesmí ale zapomenout na impedanční přizpůsobení lampa/tranzistor.
elipsa píše:Při hře na elektrickou kytaru je důležitá ZPĚTNÁ VAZBA mezi reproduktorem a tělem kytary!!! Jimi Hendrix byl toho Mistrem.
A i ten 5tiWaťák s citlivoučkým reproduktorem ve vhodné bedýnce jde zavazbit. Mimo jiné... A to lze dále snímat mikrofonem a zesilovat a zesilovat co PAčka snesou