Skenování staré literatury
Moderátor: Moderátoři
Skenování staré literatury
Kdyby se ti povedlo nastavit jasy a kontrasty skenování tak aby se většina černého textu a obrázků vešla do jednobitové informace, mohl bys požít formát .gif, čímž by velikost souboru oproti .png klesla na desetinu. Takže bys mohl přidat na rozlišení a nechat velikost souboru někde na pětině.
- Přílohy
-
Bezjména-1.GIF- (29.56 KiB) Staženo 158 x
A kutilmile - nelituju tě
Zmije mimo jiné píše:Zdravim. Dostal jsem takový šílený nápad. Mám novou multifunkční tiskárnu, doma se mi válí docela velká hromada starých knih o elektronice a k tomu se čas od času nudím.....
Udělej to, dokud se nudíš, třeba se k tomu později už nedostaneš. Je zřejmé, že víš, co za to skenování stojí, a co ne, protože se to najde snadno jinde.
A to skenování nebo konverzi do podoby pérovky (jednobitová kresba), co už tu navrhovali ostatní, bych tu viděl taky raději.
Tak trochu OT: máš tam taky někde návod, jak se nudit?
Stále častěji se totiž musím rozhodovat, co udělat dřív a na co položit kabel. Buď ten svět nějak zrychluje nebo já zpomaluju, ale nenudil jsem se už hezkých pár let.
Dokonce už i čas, který si vyhrazuji pro Bastlírnu, jsem v poslední době několikrát musel, ač nerad, vložit do něčeho jiného.
- Artaban001
http://shop.ben.cz/cz/121290-vn-zdroje-zdroje-vysokeho-napeti.aspx