Poraďte s koupí osciloskopu

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
breba

Poraďte s koupí osciloskopu

#1 Příspěvek od breba »

Dobrý den
Chtěl by Vás požádat o radu jak vyzkoušet kupovaný osciloskop. Na internetu jsem našel v aukci tento model http://www.coral-i.com/tektronix-ths710a-p-485.html
Nikdy jsem scop nekupoval a už vůbec né na inzerát.
Vím že se dá vyzkoušet připojením kanálů na kalibrační bod, ale to jistě neukáže stoprocentní funkčnost.
Proto se Vás chci zeptat na co se podívat co vyzkpušet a na co dát bacha.
A jestli někdo nemáte s tímto kouskem zkušenosti.
Předem díky za odpovědi.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Kdyz kupujes osciloskop, tak asi vis na co ho chces pouzivat. Nejlepsi je vyzkouset ho prave na tom. Dones si slusnej generator a vyzkousej pokud mozno celej frekvencni rozsah. Dulezity je vyzkouset i citlivost na vsech rozsazich. Digitaly pak maji radu dalsich funkci, vyzkouset to komplet ti zabere nejakou tu hodinu, zvlast kdyz ho jeste nemas "v ruce".
jasin

#3 Příspěvek od jasin »

Není moudré kupovat pro začátečníka takový drahý osciloskop. Lepší je naučit se na něčem levnějším a jednodušším.
Stradivárky nepatřejí do hudební školy :)
Svět vypadá dobře jen při pohledu přes koňské uši.
konosuke

#4 Příspěvek od konosuke »

co bude měřit ? nf, vf...?
co takhle historický začátečnický

BM 370 - jednokanálový osciloskop
- 1Hz - 5MHz, vstup 1Mohm/30pF
- vstupní napětí 300V max.
- váha 6kg, rozměry 225x140x310mm

pro pokročilé BM 510
ve výprodejích (aukro) 2-3 tis.Kč/spr.
Přílohy
bm 510.jpg
(4.03 KiB) Staženo 622 x
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
konosuke

#5 Příspěvek od konosuke »

BM 370
Přílohy
bm 370.jpg
(1.98 KiB) Staženo 629 x
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
breba

#6 Příspěvek od breba »

On zese tak drahý není chce za něj 5000,- Kč.
Taky se mi to zdá podezřelé proč tak levně. 8O
Z toho zůvodu jsem založil toto téma, abych se Vás zeptal na co si dát pozor při koupi.
breta1

#7 Příspěvek od breta1 »

Když je řeč o osciloskopech, nemá prosím někdo zkušenosti s USB osciloskopem USB SCOPE 50?
jasin

#8 Příspěvek od jasin »

Ten Tetkronix stojí novej cca 150 000 Kč. Když je za 5000,- tak je kradenej, nebo na součástky. Pokud si ho neumíš vyzkoušet sám, ani nemůžeš vzít sebou někoho, kdo to umí, tak bych raději za ten peníz koupil nějakej novej škopek.
Ostatně vyzkoušet se to úplně nedá, tadle sofistikovaná elektronika může mít mouchy, třeba takovou, že po čase zatuhne a pod. Oprava je cenově odvozena od těch stovek tisíc, na tu nemáš. A amatér ani nesežene potřebné součástky, ani servisní SW. Prostě - raději nebrat.
Svět vypadá dobře jen při pohledu přes koňské uši.
Killroy
Moderátor

#9 Příspěvek od Killroy »

breta1 píše:Když je řeč o osciloskopech, nemá prosím někdo zkušenosti s USB osciloskopem USB SCOPE 50?

Co chceš slyšet? Měří to, ale já bych to nechtěl ani zadarmo protože do dílny je to tak akorát tak na dvě věci: na nic a na hov*no. Za ty peníze už dostaneš velice slušný škopek s vlastní obrazovkou.

Killroy
breta1

#10 Příspěvek od breta1 »

Killroy píše:
breta1 píše:Když je řeč o osciloskopech, nemá prosím někdo zkušenosti s USB osciloskopem USB SCOPE 50?

Co chceš slyšet? Měří to, ale já bych to nechtěl ani zadarmo protože do dílny je to tak akorát tak na dvě věci: na nic a na hov*no. Za ty peníze už dostaneš velice slušný škopek s vlastní obrazovkou.

Killroy

Chci slyšet, jestli má někdo s tím zkušenosti. Nechci slyšet, že je to na nic a na hov*no.
Killroy
Moderátor

#11 Příspěvek od Killroy »

breta1 píše:Chci slyšet, jestli má někdo s tím zkušenosti. Nechci slyšet, že je to na nic a na hov*no.

No to jsou ty zkušenosti. Napsal jsem že do dílny je na na nic a na... Jinak třeba jako školní demonstrační pomůcka pro výuku je to dobré, ale trochu drahé když potřebuješ na každý stůl jeden. Funguje to, ovládání myší by mi zničilo. Problém byl s polofunkčním softem co k tomu byl. Ale to byla věc toho daného kusu. Vyřešila to až reklamace.

Killroy
Odpovědět

Zpět na „Poradna“