Poraďte s koupí osciloskopu
Moderátor: Moderátoři
Poraďte s koupí osciloskopu
Chtěl by Vás požádat o radu jak vyzkoušet kupovaný osciloskop. Na internetu jsem našel v aukci tento model http://www.coral-i.com/tektronix-ths710a-p-485.html
Nikdy jsem scop nekupoval a už vůbec né na inzerát.
Vím že se dá vyzkoušet připojením kanálů na kalibrační bod, ale to jistě neukáže stoprocentní funkčnost.
Proto se Vás chci zeptat na co se podívat co vyzkpušet a na co dát bacha.
A jestli někdo nemáte s tímto kouskem zkušenosti.
Předem díky za odpovědi.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
co takhle historický začátečnický
BM 370 - jednokanálový osciloskop
- 1Hz - 5MHz, vstup 1Mohm/30pF
- vstupní napětí 300V max.
- váha 6kg, rozměry 225x140x310mm
pro pokročilé BM 510
ve výprodejích (aukro) 2-3 tis.Kč/spr.
- Přílohy
-
bm 510.jpg- (4.03 KiB) Staženo 622 x
- Přílohy
-
bm 370.jpg- (1.98 KiB) Staženo 629 x
Ostatně vyzkoušet se to úplně nedá, tadle sofistikovaná elektronika může mít mouchy, třeba takovou, že po čase zatuhne a pod. Oprava je cenově odvozena od těch stovek tisíc, na tu nemáš. A amatér ani nesežene potřebné součástky, ani servisní SW. Prostě - raději nebrat.
breta1 píše:Když je řeč o osciloskopech, nemá prosím někdo zkušenosti s USB osciloskopem USB SCOPE 50?
Co chceš slyšet? Měří to, ale já bych to nechtěl ani zadarmo protože do dílny je to tak akorát tak na dvě věci: na nic a na hov*no. Za ty peníze už dostaneš velice slušný škopek s vlastní obrazovkou.
Killroy
Killroy píše:breta1 píše:Když je řeč o osciloskopech, nemá prosím někdo zkušenosti s USB osciloskopem USB SCOPE 50?
Co chceš slyšet? Měří to, ale já bych to nechtěl ani zadarmo protože do dílny je to tak akorát tak na dvě věci: na nic a na hov*no. Za ty peníze už dostaneš velice slušný škopek s vlastní obrazovkou.
Killroy
Chci slyšet, jestli má někdo s tím zkušenosti. Nechci slyšet, že je to na nic a na hov*no.
breta1 píše:Chci slyšet, jestli má někdo s tím zkušenosti. Nechci slyšet, že je to na nic a na hov*no.
No to jsou ty zkušenosti. Napsal jsem že do dílny je na na nic a na... Jinak třeba jako školní demonstrační pomůcka pro výuku je to dobré, ale trochu drahé když potřebuješ na každý stůl jeden. Funguje to, ovládání myší by mi zničilo. Problém byl s polofunkčním softem co k tomu byl. Ale to byla věc toho daného kusu. Vyřešila to až reklamace.
Killroy