RadekB píše: ale zase krmit placku analogem ??? )
Tomu trochu nerozumím.
Mimochodem, co považuješ za značku?
Moderátor: Moderátoři
jankop píše:RadekB píše: ale zase krmit placku analogem ??? )
Tomu trochu nerozumím.
jankop píše:Mimochodem, co považuješ za značku?
jankop píše:...Mimochodem, nemůže být nízká kanálová selektivita u TV DVB-T záměrná? Pro digitální přenos je třeba 8MHz a analog má 6,5MHz.
Takže je to prav,že je vestavěn zesilovač signálu? No potěš koště. Už vidím jak si zákazník doma nastavuje v ser. menu nejlepší zesílení když nezná úroveň signálu v přípojce a samozřejmě nemá ani přístup so SM.jankop píše:Tenhle televizor napájení přes koax nemá, vypnout zesilovač nebo měnit jeho zisk jde údajně přes servisní menu.
EKKAR píše:A k tomu rozlišení na DVB-T - kdyby Radiokomunikace nebyli hamouni a do jednoho MPXu nenacpaly 5 TV programů v Mpeg2 a ještě rádia, ale hezky nanejvýš 3 TV + nějaký to rádio, tak by se dalo v vysílat i v HD, jenže toho se u nás dočkáme někdy za X let, až svět bude koukat na holografickou 3D... Já nevím, no, když se člověk začte do těch zvěrstev, co vzniknou ve Sněmovní ulici, třeba právě u toho uzákonění DVB-T - místo aby dali takové omezení, že to viditelně vylepší kvalitu obrazu/zvuku na straně spotřebitele, tak dají takový mantinel, že se při jeho využití vlastně nic nezmění a člověk = divák nákupem drahé digitální technologie vlastně nic nezíská - jen obraz srovnatelný s původním analogem, někdy ani to ne - protože na analogu měl zesilovač na anténě a byť se sněžením, ale přijímal, kdežto na digitálu přijímač usoudí, že drop-outů v signálu je moc a prostě odmítne zobrazovat... A protože je to v zákoně, není síly, která by přiměla provozovatele MPXu zmenšit počet programů = zvětšit datový tok jednoho programu = zvýšit kvalitu nad dosavadní analog. Pak přesvědčujte lidi, že je digitál lepší...
ZdenekHQ píše:Jaký máš informace o tom, že co se týká základního multiplexu A - Brno úplně vypnou a celej tenhle multiplex bude pokrývat Kojál ?
My jsem totiž sice blízko Brna, ale totálně ve stínu, co se týká Kojálu.
ZdenekHQ píše:Brno dneska tak zuřivě digitalizuje, že tady mám od půlnoci digitální tmu. Ovšem když nad tím tak přemýšlím, asi bych to tak nechal....
M.j. kanál 25 : síla signálu 98%, kvalita 10%