MASCOM MC7124 M2 stereo
Moderátor: Moderátoři
Děkuji za pozornost.
PS: posílám schéma
- Přílohy
-
MASCOM chassis PT92.pdf- (563.51 KiB) Staženo 357 x
-
Návštěvník
-
Návštěvník
mifa píše:Tak konečně, už telka jede. Vše jsem po vyměňoval a pořád stený. Nezlobte se na mě, ale byl tam vakl na RD507 u vertikálu.
Tak teď mě zajímá - čemu říkáš "vakl" (studentovi)?
Dále mne zajímá, na kterémžto rezistoru (RD507)? Vždyť všechny součástky mají "dvojmístná poziční čísla"!!! O který rezistor se tedy jednalo?
mifa píše:Ano, vakl je studený spoj...
Ono to většinou vždy bývá "prkotina" - jen na ni přijít! Ale to je už náš úděl - a pro ten pocit, že "sis něco dokázal" to ještě většina z nás ještě i v této době dělá.
Ale stejně to neodvratně spěje k tomu (jak tady na EB často čtu!), že to naše "řemeslo" je na vymření - za pár let už budou jenom "xefty a SD".
Edit: že má rezistor dva vývody, to je pro mne "novinka"!!?? - už jsi ale neodpověděl, kterýžeto rezistor byl "nepatrně oddělen od desky"!!! Byla tu řeč o RD57 - ten je ale 1W-aťák, takže jak byl "nepatrně oddělen od desky"??? (Od desky bych si ještě dovedl představit "odchlípnutou" nějakou "blechu - SMD"!!!)
A "studentů" jsem opravil, za svoji opravářskou "kariéru", snad už několik tisíc (a to kolikrát také po "svých kolezích - opravářích"!!!). Dosud tvrdím, že kdo se nenaučí pájet, tak nemá v TVP co dělat - měl by se to jít napřed naučit k některému "klempíři"!