Špatné zobrazování

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
vrky

Špatné zobrazování

#1 Příspěvek od vrky »

Známá koupila dětem 19" LCD Samsung. Po měsíci používání se začalo u ikon na ploše ukazovat takové jakoby zelené body nebo tečky. Při startu XPček se ukazuje logo oken (zelené a červené okno) v tom to dělá taky. Vzal jsem LCD domů a u mě je to v pořádku. Myslíte bude to grafika nebo nakopnutý systém? Zítra se tam chci stavit a podívat se jestli není třeba uvolněná grafika v patici a nebo reinstalovat.
ferda136

#2 Příspěvek od ferda136 »

Nevím to s jistotou, ale kámoš měl podobný problém, přez monitor měl slabé zelené linky a body a měl vadnou grafiku (ATI MX440). Zkus přeinstalovat ovladače nebo zkusit jinou grafiku...ferda
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Občas mi zelený "závoj" udělal monitor ECG - asi ve třetině plochy shora mi odleva doprava vytáhl zelenou "záclonu". Je to 17"LCD - a oprava byla jednoduchá - po otevření několikrát vytáhnout a zase zastrčit na místo všecky spojovací konektory uvnitř a dotáhnout šroubky - asi špatný kontakt, protože předtím se to několikrát objevilo nebo zmizelo po úderu do stolu, na kterém monitor stál. Takže diagnóza kvalifikovaným servisním úderem...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od drabek06 »

Me to taky LCD obcas dela a nakonec sem zjistil ze je nekde spatnej kontakt primo v DVI konektoru co se strka do do graficky karty. Takze kdyz me zacnou blikat sem tam pixely tak zahejbu s konektorem a mam zas na cas klid . . .
vrky

#5 Příspěvek od vrky »

EKKARe LCDčkem to nebylo. U mě na mém PC to chodilo. Pro ostatní: už je to vyřešené. Po otevření skříně vysátím prachu jak na chladiči procesoru, zdroji, konektorech, vytáhnutím VGA z patice a vysátím konektoru a patice vše jede v pořádku.
EKKAR

#6 Příspěvek od EKKAR »

Ježišmarjá - tohle snad inteligentní majitel PC dělá nejmíň co půl roku, aby se mu komponenty optimálně chladily - domácnost je zdroj neuvěřitelného množství někdy i docela dobře vodivého prachu... Takže vysavač, štětec a case-durch-pucung... Jen je dobré předtím vyměnit sáček ve vysavači - cokoliv je vcucnuto, mnohem snáz se vyhledává, než když se to vmíchá do půl kila bor*elu z podlah vysátých předtím...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
p32

#7 Příspěvek od p32 »

Doporučil bych spíše vyfoukat. Ono to vysátí není vždy ideální a pokud je možnost po vysátí to ještě někde vyfoukat vzduchovou pistolí, tak už to nikdy jen vysávat nikdo nebude. :lol:
EKKAR

#8 Příspěvek od EKKAR »

Je to pravda - ale bohužel kolik domácností má doma vysavač - a kolik kompresor s odlučovačem vody a oleje, aby ten tlakový vzduch do "čištěného" kompu nezanesl ještě víc bor*elu?
p32

#9 Příspěvek od p32 »

Nezanese, to ti s klidem garantuju. Dělám tak čištění aspoň 20 pc ročně na opravách a je to fakt jak nové. V domácích podmínkách to jde taky vysavačem, ale asi jen ty staré mají výfukový otvor, kde se dá vrazit ta hadice, ale nesmí tam být uvnitř ten sáček se smetím :wink:
EKKAR

#10 Příspěvek od EKKAR »

Já to beru - ale vycházím právě z toho, že moderní vysavače už v 90% ten výfukový otvor nemají = vyfukují přes další filtry a přes systém žaluzií, aby se co nejméně vířil zbývající prach a každý kompresor, který nemá odlučovač vody a oleje ze stlačeného vzduchu víc nebo méně prská kapičky. Takže vyfukovat ano - ale opravdu čistým stlačeným vzduchem, což ne každý má k dispozici. Proto si myslím, že pro laického čističe je dostupnější a pro jeho komp mnohem bezpečnější pouhý vysavač. Samozřejmě škvíry vymetat měkkým štětcem a odsávat vymetené. Kompresor ano, ale jedině s filtrací.
hafca

#11 Příspěvek od hafca »

Já používám sprej se stačeným vzduchem. Nejdřív vnitřek vezmu štětečkem spolu s vysavačem a nakonec ještě ty špatně přístupný místa vyfoukám. A je pravda, že vnitřek je líp vyčištěný, jen ten sprej by mohl být levnější. Proto přijde ke slovu jen občas.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od workhard »

Na čištění zdroje je kompresor bez konkurence. Filtrace není až tak nutná,podle mě stačí vzdušník,tam se ta voda usadí. A občas odkalit... :wink:
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
p32

#13 Příspěvek od p32 »

Myslíme samozřejmě všichni čistý kompresor s filtrama atd. Nikdo nepotřebuje cpát do PC olej nebo nějaký maras, to by bylo horší než předtím. V domácích podmínkach je to čistění problém, ale to raději ať lidi nedělají, když k tomu nemají možnosti ani zkušenosti, jen to zhorší.
Většinou to čistění dělám v rámci servisu opravy OS, zavirování atd., kdy už to mám tady. Někdy už po roce je to i horší než po 3 letech, prostě PC by neměl stát na zemi na koberci. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“