Bezpečnost použití olověných akumulátorů v bytě
Moderátor: Moderátoři
-
betr
- tomasjedno
A kutilmile - nelituju tě
-
betr
A kutilmile - nelituju tě
-
betr
Tomu moc nerozumím. Obyčejná baterie je dobíjena proudem v závislosti na napětí. Pokuid jsem chtěl pořádně nabíjet,tak jsem musel použít napětí kolem 17V.Jestli je ta gelovka ,tak háklivá,znamená to že nemůžu dobíjet velkým proudem? pokud je tam opravdu taková napěťová hranice,tak tam moc proudu nedostanu. Je to tak zprávně,když tak mne oprav.EKKAR píše:Gelovka má Ri asi 5-10x vyšší, než aku s běžným elektrolytem. I tak se ale jedná o setiny ohmu. Běžné nabíjení se dělá proudem číselně rovným 1/10Q (kapacity) - ALE POZOR, S NAPĚŤOVÝM OMEZENÍM!!! To je právě odlišnost u gelovek, že se musí zvenčí omezit velikost Unab, jinak se přebijí přes onu napěťovou mez 14,4V, kdy začínají plynovat - pouhý zdroj proudu nestačí, musí to být zdroj napětí s omezením proudu!
Nemám zájem o korekci pravopisu.
Dalsia moznost je kombinaciu U a I pouzity u gelovky. na zaciatku sa nabija podla I a postupne prejde na U teoreticky
Proste maximalny nabijaci prud bude 1/10 z kapacity ale ked sa dosiahne pozadovane napatie... prud klesa a udrziava sa napatie.
-
betr
-
betr