schema automatu na svetla Felicia

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
vlko21

schema automatu na svetla Felicia

#1 Příspěvek od vlko21 »

http://www.ulozisko.sk/95025/Automat_svetla.JPG

Zariadenie meria napatie pal. siete a pri napati 13V zopne po case cca 5 sek rele. Trimrom sa nastavuje presne polovica napatia pri ktorom ma spinat. Rele spina len obrysove svetla, stretavacky su stale zapnute vypinacom. Ak sa pouzije rele s dvomi parmi kontaktov alebo dostatocne dimenzovana dioda nic nebrani v spinani aj stretavacich svetiel. Druhu nevyuzitu polovicu OZ je nutne na plosnom spoji osetrit tak aby nekmital tj. uzemnit piny vstupov OZ alebo pouzit jednoduchy OZ napr 741 a pod. Schema je niekde z netu, ale je overena a funkcna.
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od zdenoeddie »

Mne osobne sa osvedcila schema z nejakeho amara myslim ze to bolo, tranzistor, rele, kondenzator, rezistor, tranzistor spina rele - obrysovky, do baze tranzistoru je privedene napatie z olejoveho cidla, ktoreho kontrolka ked zhasne tak tranzistor zopne. Jednoduche, spolahlive, 4ks som sam vyrobil, namontoval a spokojnost (uz vyse 3 rokov).
tibi

#3 Příspěvek od tibi »

preco spekulujes ked felicia mala uz denne svietenie NAVRHNUTE OD VYROBY staci doplnit rele a pozapajat podla DP.
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od zdenoeddie »

tibi píše:preco spekulujes ked felicia mala uz denne svietenie NAVRHNUTE OD VYROBY staci doplnit rele a pozapajat podla DP.

ziadne spekulovanie, za presny popis montaze budem vdacny nielen ja :roll:
jandu

#5 Příspěvek od jandu »

tibi píše:preco spekulujes ked felicia mala uz denne svietenie NAVRHNUTE OD VYROBY staci doplnit rele a pozapajat podla DP.

To ma zaujíma. Kde nájdem k tomu postup?
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
tibi

#6 Příspěvek od tibi »

schema
Přílohy
Untitled.pdf
schema
(105.25 KiB) Staženo 1216 x
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od zdenoeddie »

takze staci len tam zasunut relatko a fachci to???
tibi

#8 Příspěvek od tibi »

videl si schemu? to ze ake rele pouzijes ty tak to je uz tvoja vec.....
Naposledy upravil(a) tibi dne 29 říj 2008, 19:03, celkem upraveno 1 x.
breta1

#9 Příspěvek od breta1 »

tibi píše:
zdenoeddie píše:takze staci len tam zasunut relatko a fachci to???

no ono to musis napinovat rele box ak to nemas napinovane...inak signal sa moze brat zo svorky alternatora D+ to je hlaska ked alternator zacne dobijat tam sa pripaja cievka rele ktora pri dobijani zapne rele a tim zazne svetla. inak treba si stiahnut dielnensku prirucku original a tam su schemy na cele auto. vyhoda tohoto zapojenia je ze ak otocis klucom nic sa nedeje ako to byva zvikom pri roznich zapojeniach s casovacmi. po nastartovani 3s sa svetla zaznu...

Za prve nevim co znamena slovo napinovat a za druhe problem resi rele ASS1, ktere se jen vymeni za puvodni rele
tibi

#10 Příspěvek od tibi »

Za prve nevim co znamena slovo napinovat a za druhe problem resi rele ASS1, ktere se jen vymeni za puvodni rele[/quote]
inak druhy krat si pozornejsie precitaj ocom som pisal ja. ja tu pisem o fabrickom dennom svieteni ktore vydala mlada boleslav. DP JE NATO aj schema zapojenia. ty pises o tkzvanom ASS1 co je rele s mikroprocesorom ktore sa ma zamenit namiesto rele svetiel. tak ze ja o koze ty o voze.....ale ina pohoda nic vzlom....
caven

#11 Příspěvek od caven »

tibi -> možná jsem trochu natvrdlý, ale ono stačí tam bodnout jenom čisté relátkoa bude to fungovat ??

Já jsem se totiž byl PODÍVAT V JEDNÉ PODEJNĚ A TAM MI TO RELÉ NABÍZELI ZA 800,-
Manji
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Manji »

tibi -> je to sice po roku no až teraz som si prechadzal všetky topic. Pozeral som schemu zapojenia ,tak na tom mieste mam varovný bzučiak. A to prepínovanie je asi to poprehadzovanie pinov a tym padom asi vyradenie funkčnosti toho bzučiaka. Takže to nie je podla mna zapojenie pripravene od vyroby , ale variabilné prispôsobenie poistkovej skrine potrebám výrobcu vozidla.
Takže ak by som chcel varovný bzučiak a aj denne svietenie musel by som použiť rele ASS1 za spominaných 800. Inak môžem mať len buď jedno alebo druhé.
007
Moderátor

#13 Příspěvek od 007 »

Já používám

Kód: Vybrat vše

http://www.kuncicky.cz/automaticky-spinac-svetel-ARSSMART/
,jednoduchá montáž a spolehlivost,spíná světla při vzestupu napětí při dobíjení.
007
breta1

#14 Příspěvek od breta1 »

No a to je to relé ASS1 pro felicii, co tazatel potřebuje a co jsem psal.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“