schema automatu na svetla Felicia
Moderátor: Moderátoři
-
vlko21
schema automatu na svetla Felicia
Zariadenie meria napatie pal. siete a pri napati 13V zopne po case cca 5 sek rele. Trimrom sa nastavuje presne polovica napatia pri ktorom ma spinat. Rele spina len obrysove svetla, stretavacky su stale zapnute vypinacom. Ak sa pouzije rele s dvomi parmi kontaktov alebo dostatocne dimenzovana dioda nic nebrani v spinani aj stretavacich svetiel. Druhu nevyuzitu polovicu OZ je nutne na plosnom spoji osetrit tak aby nekmital tj. uzemnit piny vstupov OZ alebo pouzit jednoduchy OZ napr 741 a pod. Schema je niekde z netu, ale je overena a funkcna.
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
tibi píše:zdenoeddie píše:takze staci len tam zasunut relatko a fachci to???
no ono to musis napinovat rele box ak to nemas napinovane...inak signal sa moze brat zo svorky alternatora D+ to je hlaska ked alternator zacne dobijat tam sa pripaja cievka rele ktora pri dobijani zapne rele a tim zazne svetla. inak treba si stiahnut dielnensku prirucku original a tam su schemy na cele auto. vyhoda tohoto zapojenia je ze ak otocis klucom nic sa nedeje ako to byva zvikom pri roznich zapojeniach s casovacmi. po nastartovani 3s sa svetla zaznu...
Za prve nevim co znamena slovo napinovat a za druhe problem resi rele ASS1, ktere se jen vymeni za puvodni rele
inak druhy krat si pozornejsie precitaj ocom som pisal ja. ja tu pisem o fabrickom dennom svieteni ktore vydala mlada boleslav. DP JE NATO aj schema zapojenia. ty pises o tkzvanom ASS1 co je rele s mikroprocesorom ktore sa ma zamenit namiesto rele svetiel. tak ze ja o koze ty o voze.....ale ina pohoda nic vzlom....
Takže ak by som chcel varovný bzučiak a aj denne svietenie musel by som použiť rele ASS1 za spominaných 800. Inak môžem mať len buď jedno alebo druhé.
Kód: Vybrat vše
http://www.kuncicky.cz/automaticky-spinac-svetel-ARSSMART/